Усатівська ОТГ: підприємці з авторинку “Куяльник” вимагають повернути землю громаді

Близько 800 підприємців одного з найбільших в Україні авторинків “Куяльник” (відомого як “Яма”) вже багатьох років виступають проти діючої адміністрації. Торговці вважають, що 47 га ринку захопили незаконно, і вимагають повернути землю громаді.

Про це йшлося на депутатській комісії облради з питань правової політики 7 лютого.

Підприємець авторинку “Куяльник” Євгеній Хайкін виступив перед депутатами із заявою про те, що діюча адміністрація ринку – незаконна, тому у підприємців немає підстав платити їй орендну плату.

Як відомо, авторинок “Куяльник” (також відомий як “Яма”) – один з найбільших в Україні, розташована під Одесою, неподалік від Об’їзної дороги, в районі Жевахової гори. Зараз це територія Усатівської територіалної громади.

Ділянку землі, де зараз розташовується “Яма”, в 2001 році придбав Фелікс Петросян. Євгеній Хайкін вважає, що підприємець свого часу незаконно заволодів землею, і безпідставно підвищують орендну плату. Тому з 2009 року переважна більшість торговців не платять адміністрації оренду.

Підприємці вважають, що 47 га треба повернути у власність Усатівської громади.

Наразі ж ситуація на авторинку неспокійна. За словами Євгенія Хайкіна, у багатьох підприємців обкрадають павільйони. Люди звертались до Усатівського відділку поліції, але там не реагують. Територія ринку потребує благоустрою і ремонту, але через конфлікти багато років ніхто нічого не робить.

Вислухавши Хайкіна, члени комісії вирішили детальніше розібратися в ситуації, а на наступне засідання запросити голову Усатівської громади, адміністрацію ринку та поліцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *