Дика історія: у Татарбунарах чоловік розкопав могилу загиблого шефа

У місті Татарбунари Білгород-Дністровського району Одеської області чоловік розкопав могилу та розбив труну, щоб побачити свого колишнього начальника мертвим. За це його засудили до 2 років іспитового терміну. 

Про це йдеться у вироку Саратського районного суду Одеської області.

За даними суду, підозрюваний 6 серпня 2020 року прийшов на кладовище. Він розкопав могилу та розбив труну із покійним. Після цього він зарив могилу та пішов геть.

На суді підозрюваний провину визнав. Він розповів, що працював раніше на покійного. Чоловік розкопав могилу, розбив верхню частину кришки труни, щоб переконатись, що його шеф мертвий. Упевнившись, що це саме тіло покійного, він усе закопав. У труні він залишив свої гумові рукавички. Підозрюваний щиро розкаявся та перепросив у родичів покійного.

Мати покійного розповіла, що її син трагічно загинув у липні 2020 року. 7 серпня 2020 року їй зателефонував охоронець цвинтаря та повідомив, що на могилі сина розкопана земля та розкидані вінки. Тоді вона звернулась до поліції, яка провела ексгумацію. Під час цього з’ясувалось, що труна, в якій лежав покійний, розбита.

“Судом встановлено, що обвинувачений вчинив нетяжкий злочин, повністю визнав вину та щиро розкаявся, за місцем мешкання характеризується посередньо, скарг щодо нього не надходило, не перебуває на диспансерному обліку у психіатра, перебуває на диспансерному обліку у нарколога з діагнозом “опійна наркоманія”, працює за наймом”, – йдеться в матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним за ч.1 ст.297 КК України. “Наруга над могилою”. Його засудили до 2 років іспитового терміну. Також засуджений повинен сплатити 16935 грн витрат за залучення експерта до розслідування справи.

Крім того, суд наклав на чоловіка в період іспитового строку такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; пройти курс лікування від розладів психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *