“Бруд та ані крихти їжі”: у матері-пиячки з Березівської громади забрали 8-річну дитину

На Одещині шерифи громад взялися за виховання нерадивих батьків, повідомило обласне відомство поліції. Зазначається, що правоохоронці постійно навідуються до родин, які перебувають на обліку, щоб оцінити умови проживання неповнолітніх та поспілкуватися з батьками.

Зокрема, поліцейській офіцер Березівської ОТГ разом з місцевою службою у справах дітей, старостою округів та медичною сестрою завітав до родин у селах Златоустово і Софіївка.

Постійний моніторинг різних служб змусив недбайливих батьків стати на шлях виправлення. У більшості випадках вони приводять до ладу оселі, налагоджують відносини з дітьми. Під час перевірки посадовці провели профілактичну бесіду і вказали на виявлені недоліки – дещо неприбрані кімнати та мінімальний запас продуктів. Ці недоліки треба усунути до наступного візиту служб.

«На жаль, в одній родині мати-одиначка навпаки, зовсім перестала опікуватися 8-річною донечкою. В оселі не було світла та дров для опалення, ані крихти їжі, а дівчинка ходила у брудних речах та була заражена педикульозом. 33-річна жінка не має постійного міста роботи, а знедавна почала зловживати алкоголем. Зважаючи на все це, маленьку вилучили з родини та помістили до центру соціально-психологічної реабілітації», – розповів поліцейський офіцер громади Березівської ОТГ Павло Орлов.

Він склав відносно матері адміністративний протокол про невиконання своїх обов’язків (ст.184, невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей КУпАП).

Працівники Березвіської служби у справах дітей зараз збирають матеріали для позову про позбавлення жінки батьківських прав.

На Одещині поліцейські громад взялися за виховання нерадивих батьків
На Одещині поліцейські громад взялися за виховання нерадивих батьків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *