Три лікарні з Одещини отримають кошти на медобладнання від Світового банку

Подільська міська лікарня Одеської області відібрана Міністреством охорони здоров’я для участі в додатковому фінансуванні проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Світовий банк).

Про повідомила Подільська міська рада.

Зазначається, ця лікарня потрапило до числа 58 опорних медичних закладів України.

До речі, від Одеської області до цього проєкту увійшли 10-та Одеська міська лікарня та опорна лікарня м. Чорноморськ.

Проєктом «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» для медичних закладів закуплять сучасне високовартісне обладнання за кошти позики Світового банку для відділень екстреної допомоги,  хірургії одного дня, інсультних відділень.

Зокрема, Подільська міська лікарня надала обгрунтовану інформацію щодо потреб закладу в медичному обладнанні по трьох напрямах.

Днями заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак провела онлайн-зустріч з головними лікарями відібраних для участі у проєкті лікарень.

Вона зазначила, що допомога надаватиметься тим, де влада на місцях і керівники медичних закладів докладають максимум зусиль для поліпшення функціонування лікарень громад.

«Подільська міська громада прагне створити умови, які б мотивували лікарів працювати в місті і не від’їжджати у великі міста. За кошти міського бюджету щорічно капітально ремонтуються відділення лікарні, закуповується новітнє медичне обладнання, змінюється та покращується підхід до надання медпослуг пацієнтам. Молоді лікарі Подільської громади забезпечуються житлом», – йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, що Подільська міська лікарня є центром госпітального округу, за пакетом Медичних гарантій на 2022 рік лікарня відстояла понад 20 пакетів медичних послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *