Фермера, що побив настоятельку монастиря з села Борисівка, засудили на 5 років

У лісосмузі між селами Борисівка і Глибоке, що входять до складу Татарбунарської громади Одеської області місцевий житель вдарив черницю кулаком по спині, а після пляшкою по голові. Цей випадок стався 3 липня 2020 року, а свій вердикт суд виніс 19 січня 2022 року.

Про це стало відомо з судового реєстру.

Як йдеться в матеріалах справи, чоловік давно мав претензії до настоятельки (керівниці) Свято- Преображенського монастиря УПЦ, що в селі Борисівка.

У той злощасний день корови з монастиря зайшли на ділянку, яку викупив місцевий житель для випасу своїх тварин.  Після цього між власником ділянки і настоятелькою монастиря почався конфлікт. Він покликав на допомогу сина, той приїхав на пісце події з німецькою вівчаркою. Закінчилася  сварка тим, що чоловік вдарив по спині і штовхнув черницю, а також розбив об її голову пляшку. Жінка знепритомніла.

“Обвинувачений та його батько тягнули матушку за руку та кричали «вставай, чого придурюєшся».  Після чого я допомогла піднятися потерпілій та викликали швидку допомогу”, – йдеться у розповіді однієї з черниць

Постраждалу доправили до лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Між тим, у суді чоловік заявив, що не бив черницю і нібито вона сама впала у рів, а він навіть пропонував їй піднятися. Але суддя не повірив обвинуваченому і приговорив його до 4 місяців арешту. В матеріалах справи йдеться про те, що настоятелька монастиря отримала струс мозку та забиття, що кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження.

Так як чоловік раніше був судимий за такою ж статтею і перебував на випробувальному терміні, суд прийняв рішення додати термін нинішнього звинувачення до попереднього та відправив його за грати на 5 років і 4 місяці.

Також обвинуваченого зобов’язали виплатити потерпілій матеріальну і моральну компенсацію – 2 641 гривню і 25 тисяч гривень відповідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *