Як майстриня з Чорноморська виготовляє сніговиків? ВІДЕО

Народна майстриня Варвара Гоцуляк, що живе у місті Чорноморськ на Одещині, власноруч виготовляє новорічно-різдвяні прикраси, – сніговики, якими можна прикрасити ялинку, будинок або навіть фотозону. Варвара Іванівна сама колекціонує ці іграшкові символи зими, але з радістю ділиться своїм вмінням з іншими. 

сніговикВарварі Іванівні нещодавно виповнилось 70 років. Незважаючи на нелегке життя, самотністю старість, бо втратила обох синів, вона не втрачає життєлюбності, щирості, і багато років є берегинею народного мистецтва у Чорноморську. Щороку наприкінці літа до фестивалю “Серпневий заспів” вона організовує ярамок народного декоративного мистецтва “Містечко майстрів”. А в інший час пенсіонерка вишиває весільні рушники, образи святих, картини, і навіть здобула за свою творчість аж 5 нагород від “Книги рекордів України”.

сніговикВдома у пані Варвари – справжній музей української вишивки. А от сніговиків вона колекціонує вже багато років. Ділиться, це її улюблений символ зими, головна прикраса ялинки і Різдва. Тому кілька років тому почала їх виготовляти власноруч, дарує друзям, сусідам, ділкам з інвалідністю.

Її домашня колекція сніговиків – найбільша в Україні. У 2018 році вона стала переможницею, отримавши диплом від Національного реєстру рекордів. Тоді її зібрання сніговиків налічувало аж 900 фігурок, 600 з яких майстриня зробила сама.

сніговик“Перші сніговики робила з тканини, робила такі круги, потім ниточкою стягувала, всередину синтепон клала, один більший мішечок, інший менший. А зараз використовую вже готові кульки, купую пластикові або новорічні кулі”, – ділиться Варвара Іванівна.

Ідею оздоблення, наповнення вмістом ця обдарована жінка також придумала сама. І з задоволенням ділиться своїм мистецтвом з іншими.

Напередодні свят у Варвари Гоцуляк побувало кілька знімальниїх груп центральних українських телеканалів. Тож і наші читачі можуть легко долучитися до майстер-класу Варвари Іванівни і власними руками створити для себе і друзів неповторну іграшку.

Авторка відео – Наталія Браславська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *