На YouTube з’явилося відео перевороту у Кубейській ОТГ, де незаконно відсторонили голову. ВІДЕО

У мережі YouTube розмістили повне відео з сесії Кубейської сільської ради Боградського району Одещини, під час якої голову місцевої ради незаконно відсторонили депутати. Наслідки перевороту влади очевидні. За даними Одеської ОДА, Кубейська громада на останньому місці в області за багатьма показниками, серед яких – рівень сплати податків до бюджету.

Кубей27 травня 2021 року Кубейському сільському голові Петру Кисса, за попередньою змовою депутатів, “винесли” недовіру на восьмій сесії. Це стало протиправним і безпідставним рішенням з боку депутатів-змовників, бо відбувалося з грубими порушеннями норм чинного законодавства України, які регулюють взаємовідносини в органах місцевого самоврядування. Також винесена ухвала грубо порушує регламент Кубейської сільської ради, яким затверджений чіткий порядок роботи сільської ради і Закону України “Про місцеве самоврядування”.

Окрім цього, не була прозорою скринька для голосування, до того ж, вона не була опечатана рахунковою комісією, – її на сесію просто приніс… один з депутатів, що звичайно, є порушенням усіх норм регламенту відносно таємного голосування.

При цьому, депутатами було прийнято рішення, яке на постійних комісіях не розглядалося і проекту рішення не було. Депутати вирішили проводити таємне голосування “Про висловлення недовіри Кубейському сільському голові”, а саме таємне голосування проходило відносно питання “про дострокове припинення повноважень голови Кубейської сільської ради”, що теж є порушенням ЗУ України “Про місцеве самоврядування”.

Стисло про головні порушення законодавства, які зафіксовані на відео:

21: 03 хв. – затягування відкриття сесії депутатами;

37: 23 хв. – умисно організований бунт депутатами, з метою провокації і скандалу;

40: 15 хв. – внесення усної пропозиції “про вираження недовіри” з грубим порушенням регламенту Кубейської сільської ради;

42: 36 хв. – втручання сторонніх осіб у проведення сесії і вимоги про “вираження недовіри”

1: 30: 46 сек. – голосування депутатами про винесення на порядок денний рішення про “вираження недовіри голові”;

1: 31: 42 сек. – депутат приносить непрозорий ящик для голосування, який не був опечатаний рахунковою комісією;

1: 33: 39 сек.- бюлетені для голосування видають стороннім особам, що не мають відношення до Кубейської сільської  ради;

1: 40: 25 сек.- голосування депутатами про таємне голосування про “висловлення недовіри голові”;

1:43:39 сек. – зачитування змісту бюлетеня для голосування з текстом ” про дострокове припинення повноважень голови Кубейської сільської ради”, замість “висловлення недовіри”, що є грубим порушенням Закону України, бо фактично, є підміною офіційного документу;

2: 02: 47 сек. – проведення “таємного” голосування з грубими порушеннями Закону України ” Про місцеве самоврядування”.

Нагадаємо, 18 січня 2021 року, в Одеському окружному адміністративному суді відбудеться слуханннгя справи стосовно так званого “висловлення недовіри” голові Кубейської громади Петру Кисса.

СИЛА ГРОМАД слідкує за розвитком подій, тож повідомимо про усі перипетії цієї справи наших читачів.

ВІДЕО з сесії Кубейської сільської ради від 27 травня 2021 року:

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *