Як Красносільська громада святкувала “Щедрий вечір”? ФОТО

14 січня у Красносільській громаді відбулося грандіозне дійство за народними традиціями «Щедрий вечір». Декоровані зони для фуд-котру, розважальні і спортивні розваги, театралізовані дійства, конкурси та різноманітні фотозони створили гарний святковий настрій у відвідувачів.
КрасносілкаРозпочалося святкування дитячою програмою: іграми, розвагами, конкурсами на кращу щедрівку. Дорослі змагалися з армреслінгу, гирьового спорту, присідання зі штангою на плечах та перетягування канату.
Військова частина, яка дислокується у с. Красносілці, пригостила усіх охочих гарячим чаєм та польовою кашею.
На початку народного гуляння присутні взяли активну участь у придбанні благодійних лотерейних білетів. Зібрано кошти, які передані сім’ї Царюк (село Корсунці), дитина якої вкрай потребує допомоги. Переможець із с. Павлинки отримав головний приз – телевізор.
Марина АрхирійНа сцені виступили герої Новорічно-різдвяного свята: господар, господиня, Василь, Маланка, Янголята, Коза, чорт та засівальники представили глядачам жартівливе театралізоване народознавче дійство.
Дуже приємно, що на святі – жителі з усіх куточків Красносільської громади. Кожен старостинський округ представляє свої досягнення – у кулінарії, спорті, розвагах. Ми, дійсно, стаємо однією родиною”, – звернулась до мешканців громади Красносільський сільський голова Марина Архірій.
Перед присутніми також виступив настоятель Красносільського храму о. Олександр та настоятель храму в с. Ілічанці о. Роман.
КрасносілкаНа окремій локації свята відбувся конкурс «Гільдендорфський штолен». Штолен – це традиційна німецька різдвяна випічка. Конкурсна комісія у складі професійних технологів визначила найсмачніший штолен. Перемогла Юлія Романенко, яка отримала від сільського голови кухонний комбайн, а усі учасники заохочувальні призи – форми для випікання штоленів.
Старостинські округи Красносільської громади представили свої новорічно-різдвяні пригощання. На усіх локаціях було весело, шумно і гамірно. Гості фотографувалися в оселі Василя і Маланки, на фоні української хати, з Василем й Маланкою, Дідом Морозом і Снігуронькою.
КрасносілкаНеперевершені виступи місцевих аматорських колективів додали святу драйву та гарного настрою.
У концертні програмі взяли участь: театральна група культпрацівників села Іванового та села Красносілки, вокальний жіночий ансамбль «Водограй» (Іванівський СБК, х.к. М. Нагалко), зразковий танцювальний колектив «Юність» (Красносільський СК, х.к. Ю. Ковальова), вокальний чоловічий колектив «Козаки» (КЗ «Центр художньо-естетичного виховання», х.к. А. Патюк), вокальний ансамбль «Родина» (Красносільський будинок-інтернат, х.к. М. Мавродій), інструментальний дует у складі гітариста та баяніста (КЗ «Центр художньо-естетичного виховання» х.к. А. Матрос), ансамбль духової музики «Фантазія» (Першотравневий СБК Визирської ОТГ, х.к. Г. Маньковський), вихованці студії народного вокалу (х.к. В. Нюняєва) та народний колектив «Gildendorf Hit Wave» (х.к. В. Поповський) – КЗ «Центр художньо-естетичного виховання».
Свято завершилося яскравим салютом та танцювальною програмою «Гопацульки».
Красносілка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *