Репродуктивне здоров’я: одеські медики перейшли на новітні технології медицини. ВІДЕО

Сьогодні познайомимо читачів з роботою гінекологічного віділення Одеської міської клінічної лікарні №10, одного з найстарших в Україні, яке зараз комплесно переходить на сучасні методи роботи. Медичний заклад має не лише високоякісних фахівців, а й необхідне новітнє оснащення, завдяки чому складає конкуренцію навіть приватним закладам.

Гінекологія ОдесаЦікавий момент з історії: 15 серпня 1973 року відділення гінекології на 60 ліжок набуло статусу обласного центру гнійно-септичної гінекології. Таких відділень на той час в Україні було лише два: в Одесі та Києві. Набувши нового статусу, відділення стало невпинно працювати над вирішенням проблем септичних ускладнень у гінекології. Лікарі були направлені на стажування до Московського та Тбіліського медичних інститутів, де в 70-ті роки на науковому рівні вивчались проблеми септикології.

Гінекологія ОдесаЗ 2008 року відділення очолює к.м.н. Підвальнюк Василь Миколайович, який володіє усіма методами найскладніших оперативних втручань.

Він втілив ряд нових методів діагностики та лікування найбільш важкої гнійно-септичної гінекологічної паталогії, є автором кількох медичних рекомендацій по лікуванню запальних хвороб у жінок, та трьох винаходів, підтверджених патентами, написав 23 наукові роботи.

Василь Миколайович підібрав гідний колектив молодих фахівців, які на базі відділення захистили свої дисертації. Відділення гінекології є сучасним високотехнологічним центром, доброзичливим до жінок, з гідністю стоїть на стражі в вирішенні проблем гінекологічної патології та збереження репродуктивного здоров’я жінок.

Гінекологія ОдесаПодальшу допомогу в розвитку відділення з урахуванням сучасних вимог надає директор лікарні Себов Д.М., який бачить і вірить в перспективи роботи відділення. Гінекологічне відділення розгорнуто на 30 ліжок і надає цілодобову планову і екстрену медичну допомогу жінкам з гінекологічною патологією без обмеження нозологій та патологією вагітності на ранніх термінах (до 19 тижнів).

У відділенні є 5-, 4- та двомісні палати. Проводяться порожнинні (лапаротомії) і лапароскопічні операції (при міомах матки, ендометріозі і аденоміозі, при кістах і апоплексії яєчників, безплідді і абдомінальних спайках, позаматковій вагітності). Виконуються операції при гігантських міомах матки з підвищеною складністю оперативного втручання.

Гінекологія ОдесаВагінальні операції (при опущенні і випадінні матки, нетриманні сечі, в тому числі операції з використанням синтетичних протезів). Проводяться гістероскопії і гістерорезектоскопії (при маткових кровотечах, гіперпластичних процесах, поліпах і інших патологіях порожнини матки); малі гінекологічні операції на вульві, піхві і шийці матки, а також переривання вагітності за ургентними показаннями до 12 тижнів.

Лапароскопічні операції проводяться не тільки в плановому порядку, але й екстрено – в будь-який час доби в випадках ургентації відділення, (це операції при апоплексії (розриві) яєчників, позаматкової вагітності і т.д.).

Гістероскопія – огляд порожнини матки, що проводиться за допомогою оптичної системи. Цей метод дозволяє рано виявляти внутрішньоматкову патологію (міома матки, аденоміоз, поліпи і гіперплазії ендометрія, внутрішньоматкові перегородки та зрощення).

Гістерорезектоскопія – це тип гістероскопії, який за рахунок електрохірургічного обладнання дозволяє ефективно та безпечно, виконати важливі для здоров’я жінок малоінвазивні операції, такі як: поліпектомія, міомектомія, сінехіолізис, метропластика, резекція ендометрію.

Гінекологія ОдесаВраховуючи актуальність проблеми онкозахворювань, лікарі гінекологічного відділення володіють сучасними методами інвазивних та неінвазивних досліджень, які дозволяють за короткий період діагностувати онкопатологію на ранніх етапах захворювання.

Одним з основних напрямків діяльності відділення є заходи, спрямовані на збереження репродуктивного здоров’я подружжя і відновлення її дітородної функції. Всі лікарі відділення мають великий досвід лікування пацієнток з загрозливим викиднем, звичним невиношуванням вагітності, токсикозом вагітних.

У відділенні працюють кваліфіковані лікарі акушери-гінекологи кандидати медичних наук, лікарі, які мають вищу та першу категорії, які володіють усіма видами оперативного і консервативного лікування в гінекології. Всі медичні сестри мають вищу і першу кваліфікаційні категорії.

У планах роботи відділення розвиток нових напрямів з надання платних послуг, поряд з розвитком екстреної та планової гінекології з малоінвазивними технологіями (ендоскопічна гінекологія):
1. Розвиток пластико-естетичної гінекології, адже 40% жінок після фізіологічних пологів та 30% вікової категорії потребують пластико-естетичної корекції. Це новий напрямок у гінекології, маловитратний і високозатребуваний.
2. Розвиток технологій, спрямованих на відновлення репродуктивної функції жінок.
3. Тісна взаємодія з оновленою амбулаторною службою, з міськими центрами
спостереження вагітних з екстрагенітальною патологією та центрами планування
сім’ї, з подальшим наданням стаціонарної гінекологічної допомоги цим
пацієнтам.
4. Розширення спектра та кількості ендоскопічних операцій.

У гінекологічному відділенні міської клінічної лікарні № 10 проводяться:
-порожнинні і лапароскопічні операції;
-операції при міомах матки ;
-вагінальні операції ;
-гістероскопії і гістерорезектоскопії (при маткових кровотечах, гіперпластичних
процесах, поліпах і інших патологіях порожнини матки);
-малі гінекологічні операції на вульві, піхві і шийці матки;
-переривання вагітності за ургентними показаннями до 12 тижнів.
Адреса: вул. Малиновського, 61, тел. 067-28-538-19

Більше – у ВІДЕО:

Матеріал створено на партнерських умовах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *