В Одесі відтворюють музей-квартиру Михайла Жванецького. ВІДЕО

11 січня мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну нараду, в рамках якої відбулося обговорення питань проведення капітального ремонту квартири, в якій жив і працював Почесний громадянин Одеси, письменник-сатирик Михайло Михайлович Жванецький.

Знаменитий одесит жив у будинку на вул. Старопортофранківській, 133, неподалік Привозу.

квартираЯк зазначив Геннадій Труханов, до початку ремонту було проведено фото- та відеофіксацію обстановки квартири для відтворення її в автентичному вигляді. Вже зараз розгорнуті роботи із заміни покрівлі, зміцнення стін та фундаменту цієї частини споруди. Після чого замінять міжповерхове перекриття, інженерні комунікації та перестінки, також плануються й оздоблювальні роботи. Паралельно проведуть реставрацію меблів, віконних рам, дверей.

«На другому поверсі в кімнатах буде організовано експозиції, а на першому планується створити сувенірну лавку. Усі роботи проводяться за згодою та під керівництвом дружини сатирика Наталії Жванецької. Ми плануємо відкрити музей-квартиру вже до цього туристичного сезону. Упевнений, він також, як і музей-квартира Леоніда Утьосова, стане одним із місць, що відвідують туристи», – розповів Геннадій Труханов.

Як повідомляють у міськраді, Рішення про створення Комунальної установи «Одеський муніципальний музей-квартира Михайла Жванецького» було ухвалено 28 липня 2021 року.

Роботи з капітального ремонту споруди проводяться за позабюджетні кошти.

Довідково
Михайло Михайлович Жванецький – письменник-сатирик, народний артист України, протягом багатьох років був президентом Всесвітнього клубу одеситів. Народився в Одесі 6 березня 1934 року. Рішенням сесії Одеської міської ради від 21 лютого 1997 року Михайлу Михайловичу Жванецькому за великий особистий внесок у розвиток культури, громадського та благодійного життя міста присвоєно звання «Почесний громадянин міста Одеси».
Михайло Жванецький помер 6 листопада 2020 року у віці 86 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *