Фестиваль “Вертеп”: Як світкують Різдво у Подільську? ВІДЕО

На центральній площі міста Подільськ, що є центром великого району на півночі Одещини, відбувся Різдвяний фольклорний фестиваль “Вертеп” на якому були новорічні вітання, колядки, віршування, виступи творчих колективів міста та громади. Так містяни традиційно святкують разом головне християнське свято, – Різдво Христове. 

Про це повідомила пресслужба Подільської громади.

ПодільськПрацівникам міського будинку культури вдалося організувати колоритне народне святкування, яке об’єднало всю громаду. Зі сцени лунали колядки і віншування, побажання гарного року у виконанні народних колективів та дитячих ансамблів. Городяни вітали один одного з прийдешніми святами, раділи різдвяному настрою.

Народні майстри здивувати містян власними ексклюзивними виробами, створивши теплу атмосферу на Ярмарку аматорів-ремісників. Так, Олена Кобилюк, директорка міського краєзнавчого музею провела майстер-клас з хусткування.

Особливо приємно, відзначають у міській раді, що в цьому році активно до святкувань долучились олександрівці та липечани, – жителі населених пунктів, що лише рік тому увійшли до складу Подільської громади. Вони порадували своєю самобутньою творчістю подільців.

Глядачі змогли побачити театралізовану виставу вихованців театральної студії МБК, традиційні колядки у виконанні вихованців студіі вокалу МБК, лунали колядки і від вихованців подільських недільних шкіл, виступи Колективу «Натхнення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *