Вилківська громада планує Центр безпеки на курорті Приморське

Минулого тижня голова Ізмаїльської райдержадміністрації Родіон Абашев здійснив робочу поїздку до Вилківської територіальної громади, де разом з керівником ОТГ Матвієм Івановим оглянули ділянку для центру безпеки та допомоги у курортній частині с. Приморське.

Матвей ИвановВизначено, що в ньому розмістять структури служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги, поліції, а також продспоживслужби. Працюватиме тут і сімейний лікар. Центр із достатньою матеріально-технічною базою забезпечуватиме безпеку як на суші, так і на воді.

Також і у місті Вилкове місцева влада визначилася з місцем базування бригади екстреної медичної допомоги.

Варто зазначити, що вагомим джерелом прибутку для мешканців багатьох населених пунктів, що розташовані поруч із с. Приморське, є тутешній курорт.

Ще за радянських часів на околиці Приморського діяло багато баз відпочинку, що належали різним заводам. Після їх занепаду, завдяки місцевим підприємцям, розпочалося відродження курорту та спорудження нових баз. Нині на курорті Приморське працює понад 50 баз відпочинку, поблизу яких діє аптека, кінотеатр, універсам і ринок.

Нагадаємо, що у 2020 році село Приморське, в якому мешкає понад 1,8 тис осіб, увійшло до складу раніше створеної Вилківської громади, до якої увійшли села Мирне, Десантне, Біле, Новомиколаївка. Адміністративний центр цієї громади у м. Вилкове.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *