Коноплянська ОТГ через суд стягне з держпідприємства мільйон гривень податків

Коноплянська сільська рада Березівського району Одеської області просить суд стягнути з державного підприємства «Богунівська еліта» понад одного мільйона гривень податкового боргу.

На сесії сільради місцеві депутати зазначили, що в інший спосіб не вдається змусити підприємство, що господарює на землях Коноплянської ОТГ, виконати свої зобов’язання перед сільським бюджетом.

«Розглянули важливе питання про звернення до суду щодо стягнення заборгованості з “Державного підприємства «Дослідне господарства Богунівська еліта” податкового боргу, який  перед сільрадою складає понад 1 млн. грн. Позитивне вирішення цього питання дозволить наповнити бюджет громади та вирішити нагальні питання сьогодення», – йдеться у повідомленні про сесію цієї громади.

Зазначимо, що за останні чотири роки на підприємстві-боржнику змінилося п’ять керівників, кілька разів цей підрозділ Національної академії аграрних наук змінював назву.

Тепер боржник має таку назву – «Державне підприємство «Дослідне господарство «Богунівська еліта» селекційно-генетичного інституту – національного центру насіннєзнавства та сортовивчення».

Не лише перед сільським бюджетом має борг «Богунівська еліта».

Загальний податковий борг підприємства становить 1,7 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *