Роздільнянська громада прагне витягти «з тіні» діяльність таксистів і стоматологів

Заступниця Роздільнянського міського голови Ольга Босюк, яка опікується фінансово-економічним блоком питань, відзвітувала про наповнення бюджету громади на своїй сторінці. На її думку, роз’яснювальна робота серед самозайнятого населення дає свої результати.

«Важливим для наповнення бюджету 2021 року кроком стала підтримка нашими мешканцями  питання сплати акцизного податку з пального. Тисну руку кожному водію, який принципово бере чек на автозаправній станції. Це дозволило виконати річні планові показники по акцизному податку з пального вже станом на 1 грудня 2021 року. Натомість акциз, який надійшов у грудні – це фактично додатково зароблені бюджетом кошти. У результаті роз’яснювальної роботи на території нашої громади зареєстровано в цьому році 77 нових фізичних осіб – підприємців, люди виходять «з тіні» і це гарний початок”, – повідомила Ольга Босюк.

Зараз комісія намагається перевести в законне русло роботу “таксі”, які на сьогоднішній день продовжують працювати “в тіні”. Так, на території міста, за приблизними оцінками, працює  ще близько ста фізичних осіб, які не зареєстровані і надають послуги з перевезення пасажирів. А це додатково майже 800 тисяч гривень на рік єдиного податку, зазначає пані Ольга.

“Окрема історія – це виплата мінімальної заробітної плати, яку отримують зареєстровані працівники майже у всіх  галузях приватного сектору  нашої громади. Особливо дивує – стоматологія, нотаріальні та ритуальні послуги. Всі ми знаємо, скільки коштує полікувати зуб, або посвідчити нотаріально будь-яку угоду та прекрасно уявляємо суми, які сплачують під час поховання. Наприклад, у ритуальних послугах, як і у перевізників, не має офіційно працевлаштованих, у кращому випадку – один працівник”, – роз’яснює заступниця мера.

У Роздільнянській міськраді обіцяють продовжувати  протягом 2022 року виводити місцевий бізнес з тіні, щоб мати додаткові джерела наповнення бюджету громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *