Приватна школа “Радуга” відкрила дитячий зимовий табір. ВІДЕО

Як “мінус” перетворити на “плюс”? Гімназія “Радуга”, яка відкрилась у масиві Радужний в Таїровській громаді під Одесою, під час вимушених відключень від електропостачання, школярам влаштували зимовий табір у селі над лиманом.

гімназія РадугаРегулярні відключення від електроенергії цілих районів Одеси стали справжнім викликом для багатьох навчальних закладів Одеси. Школярі пропускають уроки, зриваються навчальні плани і святкові події, нервують батьки. Тим часом будь-який “мінус” можна перетворити на “плюс”, переконують в Одеській гімназії “Радуга”.

У дні, коли основна будівля гімназії залишається без світла, учні вирушають в заміську філію у селі Сухий лиман. Тут, у великому будинку, створено необхідні умови не лише для занять і відпочинку, але й для літературних посиденьок біля справжнього каміну, і навіть кулінарних майстер-класів.

гімназія Радуга“Ми проводимо уроки, а потім наряджаємо ялинку іграшками, зробленими виключно своїми руками. А ще печемо смачні пироги і багато спілкуємося”, – розповідає засновниця гімназії Ірина Костюк. – Інтернет і гаджети, звичайно дуже зручні речі, але вони часто роз’єднують людей. А ви спробуйте їх відключати, хоч іноді. Пам’ятаєте як у нашому дитинстві, коли в будинках вимикали світло, уся сім’я збиралася за столом, пили чай, грали в ігри і навіть співали. Ось так і у нас в гімназії, як у великій дружній родині”.

Звичайно, що в гімназії “Радуга” не закликають зовсім відмовитись від благ цивілізації. Але вміння перетворювати тимчасові труднощі на корисні уроки, – навичка, якій можна повчитися. А ще вчителі гімназії закликають батьків знаходити час для спілкування з дітьми навіть у ” найтемніші” дні. Особливо, напередодні новорічних свят.

Як працює зимовий табір для дітей – у ВІДЕО:

Авторка – Олена Астрахович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *