Хвойні “нелегали”: під Одесою патрульні затримали вантажівку, нашпиговану ялинками

Працівники патрульної поліції зупинили вантажівку, яка перевозила 400 ялинок без відповідних документів та дозволів. Знахідку виявили 21 грудня вранці поблизу стаціонарного посту “Дачне”. Поліцейські зупинили вантажівку MAN. Під час перевірки виявилось, що водій пеервозив хвойні дерева у кількості 400 штук без відповідних чіпів та документів.

Про це повідомила патрульна поліція Одеси.

патрульнаЧоловіку оголосили підозру за см. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Згодом на місце події прибули слідчі.

Згідно із законодавством, особа, яка самовільно зрубає ялинку, може бути притягнута до адміністративної відповідальності.  Якщо це зробила особа, яка протягом року вже піддавалася адміністративній відповідальності за одне з порушень, розмір штрафу сягає від шістдесяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів. Посадові особи платитимуть від шестисот до дев’ятисот неоподаткованих мінімумів.

Якщо особа самовільно рубає хвойні дерева у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевозить, зберігає чи збуває таку деревину, їй загрожує штраф від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом до 6 місяців, або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі на цей же строк.

Карається й торгівля: продаж з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях карається штрафом від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів із конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Як повідомили в поліції, раніше в Одеській області біля села Великоплоске викрили чоловіків, які незаконно пиляли дерева.  А в одному з лісів Роздільнянського району лісники виявили чоловіка, який без дозволу зрубував зелені насадження. Правоохоронці, які прибули на місце злочину, знайшли у нього понад 30 зрубаних дерев. Ще один випадок знищення насаджень стався у Березівському районі, там зловмисник знищив 140 кленів та ясенів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *