“Велике будівництво”: Усатівська громада відкрила новий дитячий садок. ВІДЕО

Новий сучасний дитячий яслі-садок “Янголятко” відкрився в селі Усатово під Одесою. Будівництво велося у рамках президентської програми “Велике будівництво”. Губернатор Сергій Гриневецький і Усатівский сільський голова Юрій Маковійчук перерізали стрічку на урочистій церемонії відкриття дитячого закладу. Новий виховний заклад розрахований на 130 місць.

СИЛА ГРОМАД побувала на урочистостях.

Юрій МаковійчукДовгочікувана подія, яку з нетерпінням чекали діти й дорослі, – відкриття дитячого садка у адміністративному центрі Усатівської громади, зібрала гостей у велике свято, День Святого Миколая. Тривалий час Усатове, одне з найбільших сіл Одещини, не мало власного дитячого закладу. Та цього року важливий соціальний проект вдалося завершити.

На урочистості прибули голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький, народний депутат Сергій Колебошин, голова Одеської райради Віталій Барвіненко, голова Одеської РДА Юрій Крук, депутат Одеської облради Марина Зінченко, районної ради Олександр Семенов. А також завтали привітати Усатівську громаду очільники сусідніх громад – Яськівської, Великодальницької, Нерубайської.

Мені здається дуже символічно, що це відкриття співпало з Днем Святого Миколая. Мені приємно повідомити, що ми для садка привезли подарунки “З любов’ю до дітей” від виробників Одещини. Тут і розвиваючі ігри, і те, що виховує особистість, і дає можливість вмонтовуватись в наш глобальний світ”, – повідомив голова ОДА Сергій Гриневецький.

хорОчільник Усатівської громади Юрій Маковійчук розповідає: перипетії з появою дитячого садка в Усатовому були тривалий час. Проєктна документація була готова кілька років тому, проте мінялися вимоги до проекту, проходили етапи вдосконалення. Але вже 2021 року проект потрапив до переліку президенської програми і отримав гідне фінансування на завершення будівництва.

“Я дуже вдячний нашим підприємцям всіх форм власності, бо завдяки їхнім податкам ми втілили в життя цей проєкт. Вдячний нашим проектантам, будівельникам, керівництву облдержадміністрації, нашому депутату по нашому округу, і я вдячний всім вам, що ви разом зі мною вірили, що ми це побудуємо”, – звернувся до жителів голова громади Юрій Маковійчук.

садок УсатовоДля нового дитячого садка обрали символічну назву “Янголятко”. Місцева влада на кошти не поскупилась, і обладнала нове приміщення за усіма сучасними вимогами. Безпечна територія, облаштовані ігрові зони, обладнаний кожен куточок, газони, гойдалки, гірки, спеціальне гумове покриття для бігових доріжок.

А ще у цьому дитячому центрі передбачили окремий вхід для дітей з інвалідністю. Є спеціальний ліфт, який уміщує дитину на візку, і автоматично підіймає її на другий поверх, у групу. А там всередині – вже просторі коридори, дитячі ігрові і спальні кімнати, – усе для комфорту і розвитку дітей.

Для молодих батьків новий садок – одна з переваг жити в Усатове, а не в місті.

“Дуже довго не було садка, був дискомфорт, я сама виросла у міському, і тому зараз, коли вже в мене малюк росте, ми живемо поряд, нам тут два кроки до нього. Спасибі велике усім, за будівництво такого чудового дитсадка”, – ділиться мешканка села Ірина Долинська.

садокМи зараз тільки плануємо садок, нашій дитині рік і 4 місяці, але справді, в нас в селі не було садочка. Жителі дуже задоволені, вони чекали дуже довго, 30 років ходили по сусідніх селах, а тепер і ми багате село”, – каже молодий батько Денис Янчук.

Садок-ясла “Янголятко” розрахований на 130 місць. Місцева влада на досягнутому не зупиняється: прагне відкрити нові дитячі садки і навіть почати будівництво другої черги школи. Бо молода громада росте й розвивається, тож дбає про всі умови для найменших усатівців.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *