Лиманська громада порахувала, скільки заробила туристичного збору на своїх курортах

Голова Лиманської сільської громади Білгород-Дністровського району Одеської області Василь Резніченко закликав підприємців на своїх двох курортах Катранка і Расєйка виходити «з тіні» та брати участь у розвитку громади.

Про це очільник ОТГ повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Напередодні голова громади публікував звіт про сплату підприємцями туристичного збору на курорті Катранка. Сума надходжень склала 120 тисяч гривень.

Василь РезніченкоЩодо курорту Расєйка, то порівняно з минулим роком, у 2021 році тут збільшилась сплата туристичного збору. Разом з тим, більшість підприємців приховують фактичну кількість відпочиваючих, а деякі взагалі його не сплатили. За міні-готелі та дачні будинки, які розміщують туристів – взагалі окрема розмова, повідомив голова.

“Отже, сума фактично сплаченого туристичного збору на курорті Расєйка становить 363,3 тисячі гривень. Ділимо на ставку 12 грн та ділимо на 60 днів оздоровчого сезону – отримуємо 504 туристів на день. Таким чином, якщо виходити з офіційних даних, цього літа курорт Расєйка надавав тимчасове житло 504 людям на добу під час оздоровчого сезону. Невже на курорті відпочивало лише 504 людини на добу у розпал сезону?! Впевнений, що ні!”, – резюмує Василь Резніченко.

Нагадаємо, що до повноважень органів місцевого самоврядування входить адміністрування місцевих податків і зборів. У Лиманській громаді збираються ретельніше контролювати підприємців.Тут вивчили реальну ситуацію на курортах, уважно спостерігають за чесною сплатою податків, легальним оформленням працівників, відповідальним ставленням бізнесу перед громадою.

“Після ретельного аналізу зробимо висновки стосовно декого з підприємців, – адже вони обманюють не нас, не владу, – а проявляють неповагу до наших жителів, чи таких самих підприємців, які свідомо сплачують усі податки. Тим самим створюючи нерівні умови для бізнесу. Тому закликаю усіх ставати відповідальнішими, виходити з тіні, брати участь у розвитку нашої громади. Ми всі працюємо в інтересах людей, тож вибіркове дотримання закону, на моє переконання, недопустиме», – зазначив у своєму дописі Василь Резніченко.

Напередодні керівник громади зустрівся з підприємцями курорту Расєйка, яким представив два проекти реконструкції ринку. Місцевий бізнес готовий інвестувати в дані проєкти, адже переважна більшість працює на курорті вже багато років. Таким чином, спільними зусиллями з підприємцями місцева влада прагне покращувати якість і рівень надання туристичних послуг.

Нагадаємо, що до складу Лиманської сільської громади входять дві рекреаційні зони Катранка й Расєйка. Як писала СИЛА ГРОМАД, під час курортного сезону 2021 року майже утричі збільшилась кількість відпочивальників, – до цієї перлини Чорноморського узбережжя проклали нову якісну дорогу.

На Одещині опалення всіх своїх шкіл сільська громада перевела на пелети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *