До дня місцевого самоврядування в Одесі нагородили громади, які перемогли у конкурсі з благоустрою. ВІДЕО

10 листопада в Одеському театрі музичної комедії імені Водяного пройшли урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування. Керівників громад з різних куточків Одещини, старост, депутатів різних рівнів привітали голова ОДА Сергій Гриневецький та голова облради Григорій Діденко. Вручили відзнаки, почесні грамоти та цінні подарунки – наручні годинники.
Про це повідомляє СИЛА ГРОМАД.

Василь РезніченкоГолова Одеської ОДА зазначив, що представляти громади, знати їх проблеми та докладати зусиль для їх вирішення – не тільки почесна, а й, перш за все, відповідальна місія, особливо в умовах адміністративно-територіальної реформи та децентралізації. Бо сьогодні, на його думку, як ніколи, необхідно усвідомити, що країна поруч з економічними реформами потребує подальшого розвитку органів місцевого самоврядування.

На думку Сергія Гриневецького, саме вибори продемонстрували, що авторитет та ефективність місцевого самоврядування визначають лідери.
«У якості яскравого прикладу – високий, стабільний рейтинг і авторитет міських голів міст обласного значення – Одеси, Южного, Ізмаїла, Подільська, Чорноморська, Біляївки, Балти. Загалом у самоврядній галузі Одещини сьогодні чимало саме таких авторитетних лідерів – як досвідчених, так і молодих за віком керівників», – відзначив голова облдержадміністрації.
Крім того, в рамках національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» Міністерства освіти і науки голова областівручив головам райдержадміністрацій сертифікати на отримання ноутбуків педагогічними працівниками усіх семи районів області.
вікторія райчеваГолова Одеської облради Григорій Діденко на заході відзначив переможців обласного конкурсу “Найкращий сільський населений пункт з благоустрою Одеської області”. Одразу дві відзнаки – за перемогу у конкурсі і за плідну роботу в оргаанах місцевого самоврядування, – отримав голова Іванівської селищної громади Віктор Лобач.
Більше 30-ти років служу в органах місцевого самоврядування, дуже приємно за відзнаку, це перша за моє життя. Найбільші виклики перед Іванівською громадою – це дуже великі ціни на енергоносії, газ, електроенергія, вугілля, пілети, через які всі надходження, які ми мали б направити на соціально-економічний розвиток, ми змушені направити на енергоносії. Друге питання, з яким стикається така громаа як наша, колишні районні центри, – це питання з медициною, бо дуже велика невизначеність”, – поділився з СИЛОЮ ГРОМАД пан Лобач.
Емоції переповнюють, щиро вітаю своїх колег з цим святом, хочу побажати натхнення, непохитної віри у себе і майбутнє України. Нас сьогодні нагородили дипломом за третє місце серед сільських рад з благоустрою. Ми вважаємо, що ця нагорода заслужена, бо всі працівники, і староста, і соціальні працівники працювали, щоб цю нагороду отримати”, – каже Олена Фролова, секретар Балтської міської ради.
“Важким був рік, у нас після децентралізації в громаді коштів точно не додалося, більше стало проблем, які треба вирішувати. Повноваження передали, а коштів немає, самостійно вирішуйте. Поки що нам нелегко, але треба йти вперед. От з благоустрою наше село Залізничне отримало перемогу в обласному конкурсі, додатково в це село зайде 200 тисяч гривень коштів, які можна буде також вкласти у благоустрій”, – сказав Сергій Димитрієв, мер Болграду.

Крім того, Сергій Гриневецький та заступник мера Одеси Михайло Кучук вручили нагороди депутатам і працівникам апарату Одеської обласної ради. Під час святкування також привітали працівників сільського господарства області, професійне свято яких відзначалося у листопаді. Почесні грамоти обласної ради отримали голови фермерських господарств та агрономи.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *