Забуті імена Одещини: в Мардарівці відкрили пам’ятник Євгену Чикаленку. ВІДЕО

Погруддя відомому меценату, агроному та громадському діячеві Євгену Хрлампійовичу Чикаленку відкрили на його малій батьківщині у Мардарівському старостинському окрузі, що в Куяльницькій громаді Одещини. Подію приурочили до 160-ї річниці з дня народження видатного земляка.

Про це повідомляє “Балінформкомпанія”.

ЧикаленкоМісцеві жителі планували увіковічнити пам’ять про Євгена Чикаленка давно, тож цьогоріч мардарівці подали свій проект на участь у громадському бюджеті. У документі запропонували облаштувати місце для його вшанування. За результатами голосування ідея Мардарівського старостинського округу набрала найбільше голосів під час голосування.

“Я дуже щасливий, що така людина народилась у нас в громаді, безпосередньо в селі Перишори. Дійсно, таких людей потрібно пам’ятати, розказувати про них дітям. Коли Мардарівка виставила свій проект “Повернемо з забуття Чикаленка, вся громада дружно підтримала, вони набрали найбільше голосів“, – відзначив Сергій Паламарчук, голова Куяльницької громади.

МардарівкаПроект увійшли у число лідерів за кількістю голосів і у всеукраїнському голосуванні за кращий культурний проєкт. Тож, 3 грудня, на довгоочікуване відкриття пам’ятника прийшли місцяни, представники влади, історики та науковці. Голова громади зауважив, що в Мардарівці буде започаткований новий туристичний маршрут.

На Покрову саме побували з нашими туристами на малій батьківщині Євгена Чикаленка, в селі Перишори, людина якій ми присвятили рік, і вже є послідовники, для яких він став еталоном і моральним мірилом їхнього життя”, – ділиться гостя Анжела Савченко, директорка туристичної агенції “Київські фрески”.

Організатори заходу сподіваються, що рідне село Євгена Чикаленка Перишори, як і Мардарівка, стануть туристичної візитівкою Куяльницької територіальної громади.

21 грудня 2021 року виповнюється 160 років з дня народження Євгена Харлампієвича Чикаленка, визначного громадського діяча, благодійника, мецената української культури, агронома, землевласника, публіциста. Був одним з ініціаторів скликання Центральної Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *