Ананьївська ОТГ нагородила переможців фестивалю молдовської культури “Стругушор-2021”. ВІДЕО

“Стругушор” з молдавської перекладається як “гроно винограду”. Таку назву має щорічний фестиваль молдовської національної культури, який проводився в Ананьївському районі. Цьогоріч вперше його самостійно провела Ананьївська міська територіальна громада, щоправда – дистанційно, адже Одеська область досі перебувала у “червоній зоні” через епідемію коронавірусу. Проте фінальна частина XV  фестивалю “Стругушор” підвела підсумок яскравого дійства і відзначила переможців.

Урочистості відбулися в селі Гандрабури, – одному з найбільших сіл, де компактно проживають молдовани. Переможців зібрали у традиційній молдпавській хаті – “каса маре”.

Організатором заходу став відділ культури та туризму Ананьївської міської ради, за співпраці з центральним Будинком культури. Дипломами учасників відзначили вокальні і танцювальні колективи, працівників аматорських та професійних ансамблів, знавців національної культури та традицій та господинь, які приготували молдавські страви.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, творчі досягнення учасників фестивалю “Стругушор” можна було побачили на відео-презентаціях на окремій сторінці заходу у мережі Фейсбук за посиланням. Учасниками етнічного фестивалю стали жителі ренійської, Татарбунарської, Саратської, Долинівської, Зеленогірської, Подільської, Балтської, Ананьївської громад Одещини.

Як урочисто відзначили фіналістів – можна дізнатися з ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *