8 громад Одещини подали повторні заявки на інтернет-субвенції

У 2021 році в Державному бюджеті вперше передбачена субвенція в обсязі 500 млн грн на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості.
Про це повідомляє Асоціація міст України, посилаючись на Міністерство цифрової інформації.
Подані 719 територіальними громадами заявки на отримання коштів охоплюють 4103 сіл України.
Серед них і вісім громад з Одещини: Куяльницька, Доброславська, Петропавлівська, Шабівська, Плахтіївська, Усатівська, Визирська, Бородінська.
Місцева влада цих громад передбачила необхідність проведення якісного інтернету у 26 селах, що входять до складу громад, а кошторис, який потрібен на ці цілі, сягає 2,5 млн гривень. Кількість соціальних об’єктів, в яких громади планують прокласти інтернет  – 100, серед яких ЦНАПи, школи, бібліотеки, будинки культури, мезаклади первинного і вторнинного рівня.
29 листопада відбулось чергове засідання комісії при Мінцифри з розгляду клопотань щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості.
На засіданні, яке проходило у форматі онлайн, було розглянуто повторні клопотання від 133 територіальних громад на суму 96,7 млн грн, з них повністю задоволено 47  клопотань, 86 – задоволено частково,  по 51 заявці відмовлено.
За даними Міністерства цифрової трансформації, 4 мільйони українців живуть у населених пунктах, де немає жодного інтернет-провайдера. Ще 1,5 млн українців проживають на околицях населених пунктів, де провайдери є, але вартість підключення занадто дорога і часто перевищує кілька тисяч гривень. Всього понад 17 тисяч населених пунктів в Україні не мають інтернет-інфраструктури. Так само до якісного підключення не мають доступу 40% шкіл, 37% лікарень, 92% бібліотек країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *