Ананьївська громада проводить фестиваль молдовської культури “Стругушор 2021”. ВІДЕО

Креативно і творчо підійшла місцева влада Ананьївської міської територіальної громади до організації культурних заходів під час “червоної зони” на Одещині. Традиційний фестиваль молдавської культури вирішили провести в онлайн режимі, запросивши учасників надіслати відео своїх творчих доробків.

Дистанційно – але від того не менш масштабно. У мистецькому національному конкурсі взяли участь мешканці Ананьївської, Долинської, Ренійської та інших громад, де компактно проживають молдавани Одещини. Яскраві, колоритні, неповторні виступи учасників в національному одязі з захопленням вітають глядачі мереж.

Свою майстерність представили не лише діти, а й дорослі, професіонали з закладів культури, музеїв молдавського народного мистецтва, танцювальні, вокальні колективи, і навіть “живі музики”, які грають на весіллях. А місцеві газдині надіслали відео з майстер-класами приготування справжніх молдавських голубців та плацинд.

За 2 дні фестивалю учасники вже надіслали близько 50 медіафайлів. Оголосити переможців організатори, якими є відділ культури Ананьївської міськради, обіцяють 25 листопада.

Усі виступи можна переглянути у групі “Стругушор_Ананьїв_2021” за посиланням: Фестиваль.

Насолоджуйтесь і підтримуйте учасників!

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *