У Красносілці за 38 млн грн збудують дамбу, яка з’єднує дві частини села

38 млн грн з обласного бюджету виділять для рятування дамби, що з’єднує дві частини села Красносілка, що є центром громади поблизу Одеси. Роботи розпочнуться ще цього року, їх виконає ТОВ “Березівкаагрошляхбуд”.

Про це повідомила голова Красносільської громади Марина Архирій.

«Шановні жителі громади, маю класну новину – до кінця поточного місяця розпочнеться реалізація важливого для нашої громади проекту, над  яким команда розвитку працювала майже рік. Будемо реконструювати дамбу, що з’єднує дві частини нашого села. Цей масштабний проєкт став можливим завдяки підтримці обласної ради, в результаті з обласного бюджету для сільради виділять біля 38 млн грн», – йдеться у поширеному в соцмережах зверненні до громади Марини Архірій.

Зазначається, що під час реконструкції дамби, за яку візьмуться ще в цьому році, капітально відремонтують дорогу від вулиці Незалежності до вулиці Перемоги,  розширять її  проїзну частину, прокладуть тротуари, і, звісно, укріплять дамбу. Також сюди перенесуть газопровід, встановлять автобусні зупинки, проведуть сучасне освітлення.

В рамках проєкту запловноване будівництво пішохідної зони обабіч дороги, облаштування заїзних карманів та дорожніх знаків для безпеки руху транспорту і пішоходів. Усі роботи виконає одеська компанія “Березівкаагрошляхбуд”.

Раніше повідомлялося, що через територію Красносільської громади будують об’їзну дорогу. Ця дорога потрібна не лише Одесі, вона має міжнародне значення та з’єднуватиме три області півдня України. Будівництво нової дороги в обхід житлового масиву Котовського є складовою автомагістралі М-14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ».

Крім того, Красносільська громада уклала договір про співпрацю з сусідніми громадами, аби швидше й краще досягати спільних результатів. Так, на останній зустрічі, яка відбулась 11 листопада, погодили будівництва водогону, який проходитиме територією трьох громад: Красносільської, Визирської та Доброславської. Завдяк злагодженим діям громадам вдасться погодити проєктну докуентацію, співфінансування зі своїх бюджетів і подати в домівки жителів чисту питну воду.

Нагадаємо, що до складу Красносільської громади, що знаходиться на східному узбережжі курортного Куяльницького лиману,  входять села Красносілка, Ілічанка, Корсунці, Кубанка, Новокубанка, Переможне, Іванове, Павлинка, Букачі, Василівка, Лізинка, Нові Шомполи, Созонівка, Шаманівка. Тут мешкає є понад 12 тисяч осіб.

На Одещині ОТГ з величезним потенціалом знає стратегію свого розвитку до 2030 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *