Відновили з нуля: Дивізійська громада готується до відкриття ЦНАПу

Дивізійська сільська громада, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, готується до відкриття власного Центру адміністративних послуг. Новий ЦНАП вже працює і надає низку важливих послуг громадянам, а урочисте відкриття заплановане на ближчий час.

Дивізійський ЦНАП розміщений у селі Жовті Яри, у капітально відремонтованій адміністративній будівлі, адже це село територіально знаходиться у центрі громади, тож депутатський корпус вирішив, що мешканцям навколишніх сіл зручніше буде звертатися саме сюди.

ДивізіяЗараз тут ще тривають роботи з утеплення, з часом планують відремонтувати фасад будівлі, – але зміни, які вже відбулись з колишнім приміщенням сільради, по-справжньому вражають. На місці занедбаної “контори” з’явився адмінкорпус європейського зразка, яка відповідає всім критеріям нової місцевої влади.

Тут повністю замінили вікна й двері, проклали нові електромережі, водовідведення, створили нові затишні кабінети для своїх працівників, внизу – теплі й комфортні вбиральні. ЦНАП розмістили у правому крилі першого поверху, на другому – створили актову залу для проведення сесій та зборів. У більшість кабінетів вже закуплені нові меблі, скоро перевезуть оргтехніку.

На трансформацію застарілої будівлі і перетворення її на сучасний адміністративний центр для потреб Дивізійської громади витратили 4 мільйони гривень. Будівельні роботи здійснили у надкороткі терміни – менш як за півроку, поділився голова Дивізійської громади.

На відбудову нашого Центру, як і всієї адмінбудівлі ми не залучали кошти з бюджету, фактично вклали свої власні кошти я і наші фермери. Основні наші товаровиробники підставили плече, щоб створити комфортні умови і для роботи, і для відвідувачів, які отримуватимуть послуги в ЦНАПі”, – розповів СИЛІ ГРОМАД очільник громади Валентин Скалозуб.

ДивізіяДивізійська сільська громада  утворилася 2020 року і об’єднала 5 сільських рад колишнього Татарбунарського району: села Дивізія, Вишневе, Рибальське, Кочкувате, Жовтий Яр, Балабанка, Лиман, Ройлянка, Царичанка, Маразліївка, Нове. Разом громада налічує близько 6 тисяч місцевих мешканців.

Голова громади, Валентин Скалозуб сподівається, що завдяки власним коштам, які місцева рада заробляє головним чином від сплат за землю, вдасться поступово вирішити усі соціальні питання.

Щоправда, існує велика проблема з дорогами, які зв’язують центральну садибу з віддаленими населеними пунктами. Проте поступово й вона буде вирішена, запевняють в місцевій раді.

ДивізіяАвторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *