Любашівська ОТГ: на трасі Одеса-Київ збудують новий пішохідний міст

Любашівська сільська рада отримала позитивну відповідь на своє звернення до Служби доріг стосовно облаштування пішоходного переходу на трасі Одеса-Київ, яка проходить по її території. Нова споруда буде збудована за кошти Європейського банку розвитку та реконструкції (ЄБРР).

Про це СИЛІ ГРОМАД повідомив голова Любашівської селищної ради Геннадій Павлов. 

“Зараз ми плануємо спільно зі Службою автомобільних доріг Одеської області, Укравтодором і Європейським банком здійснити цей дуже важливий для нас проєкт”, – поділився мер.

дорогаЯк зазначає очільник громади, необхідність появи пішохідного мосту через швидкісну трасу назріла давно: практично від початку будівництва нової магістралі. Через відсутність облаштованих зупинок, які не врахували завчасно, найбільші незручності відчувають користувачі пасажирського транспорту.

Місцеві мешканці, приїжджаючи з Києва чи Одеси, фактично “виходять” на трасі… у сталевий відбійник, адже спеціального з’їзду для паркування в окремій “автокишені” підрядники не передбачили.

Найгірше тим, хто вирушає додому, до Любашівської громади, з боку Одеси: на відміну від “київської” сторони, пасажири ризикують життям, висаджуючись з автобуса, – адже на великій швидкості позаду припаркованого транспорту у правій смузі просто за ним мчать інші автівки.

Свідченням тому є великий відсоток травмувань та смертності на цій ділянці, серед них і пішоходів.

Прагнучи подолати незручності для своїх мешканців, Любашівська селищна рада звернулась до Укравтодору з проханням розробити проєкт пішохідного переходу через трасу Одеса-Київ, і отримала позитивне вирішення своєї проблеми.

Замовником технічної документації виступає Служба автомобільних доріг в Одеській області. Проєкт розробила підрядна організація ДП “Парк нових технологій”, технічна документація вже завершена і проходить обов’язкову еспертизу. Кошти на фінасування самого будівництва має виділити Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), представники якого вже побували на місці, вивчили проблему і зустрічались з керівництвом громади.

Нова конструкція передбачає будівництво пішохідного мосту через автомагістраль М-15 з пандусами, сходами, вуличним освітленням. Крім того, заплановані нові зупинки, аби люди могли комфортніше очікувати на транспорт в негоду чи спеку.

Крім того, як поділився Геннадій Павлов, один зі з’їздів (з боку м. Києва) передбачають подовжити з заїздом на територію поблизу автозаправки, де раніше була автостанція. Після будівництва нової траси, яка “обійшла” стару проїжджу частину, автобуси перестали заїжджати на традиційну зупинку в Любашівці, а робота автостанції та славнозвісного любашівського ринку стали неприбутковими.

Тож місцеве керівництво планує обладнати нові місця для торгівлі і сподівається, окрім створення безпечного середовища на швидкісній магістралі, ще й повернути своїх виробників м’ясних копченостей, якими вони здавна приваблювали подорожуючих та гостей.

Як розповідала СИЛА ГРОМАД, 25 вересня Любашівка відзначила IV фестиваль-фрмарок “Любашівка – столиця української ковбаси”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *