“Громадський бюджет” Одеси: підрядники привласнили 900 тисяч гривень на облаштуванні Жевахової гори

Одеські правоохоронці викрили посадовців в підробці документів і привласненні бюджетних коштів, виділених на облаштування зони відпочинку на Жеваховій горі.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України в Одеській області.

Правоохоронці оголосили підозру підрядникові по ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння їм шляхом зловживання службовим станом, досконале у особливо великих розмірах) і ч.2 ст.366 (службова підробка) Кримінального кодексу України. Матеріали справи із звинувачувальним актом спрямовані до суду.

Нагадаємо, на реалізацію проекту “Громадський бюджет м. Одеси” по створенню зони для відпочинку місцевих жителів і туристів на Жеваховій горі було виділено 1 млн 300 тисяч гривень. Як з’ясували правоохоронці, посадовці порушили вимоги проектно-кошторисної документації, завдяки чомунанесли більше 900 тисяч грн збитків бюджету міста. На фото, які надало правоохоронне відомство, зафіксовано неякісні роботи нового “відпочинкового” об’єкту: від великих букв вже почала відвалюватись

Протиправні дії учасників злочинної схеми задокументували слідчі одеської поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури.

Крім того, правоохоронці повідомили, що раніше направили до суду звинувачувальні акти відносно посадовців, які присвоїли майже 700 тисяч гривен бюджетних коштів, виділених у рамках проекту Громадського бюджету Одеси на ремонт притулку для тварин.

Жевахова гора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *