Як стадіон в Мологівській громаді став пасовищем для кіз?

На Одещині в селі Випасне, що входить до складу Мологівської територіальної громади Білгород-Дністровського району, новий спортивний об’єкт став пасовищем для кіз.

Про це повідомив депутат районної ради Дмитро Казмірчук. За його словами, стадіон відкрили у жовтні 2012 року, за кошти обласного бюджету. Там було обладнано футбольне поле, поле для міні-футболу, баскетбольний майданчик, зроблені бігові доріжки з гумовим покриттям і побудовані роздягальні.

“Взагалі, стадіон в цьому селі був створений головою місцевого колгоспу Сергієм Лисаком, а в 2012 році була проведена його реконструкція. Тоді це був найкращий стадіон в Білгород-Дністровському районі, і він був переданий у власність районній раді. І подивіться, що стало зі стадіоном всього-на-всього через дев’ять років. Там пасуться кози, трава з’їдена, поле в бур’янах, роздягальні розграбовані і розбиті, трибуни на півтисячі глядачів зруйновані. А адже ще п’ять років тому тут все виглядало інакше. Питання до «хазяїна»: як можна було довести власність до такого стану?”, – прокоментував стан споруди депутат.

Як припускає Дмитро Казмірчук, на утримання випаснянського стадіону  не виділяються кошти, інакше він і далі виглядатиме як безгосподарський об’єкт. А також визначати відповідальних осіб, які контролюватимуть дотримання усіх передбачених норм.

Наразі керівництво Білгород-Дністровського району запропонувало Мологівській ОТГ забрати цю спортивну споруду до себе на баланс. Адже коштів на його утримання у районній раді нема і ближчим часом не передбачається.

Тим більше, що територіально стадіон знаходиться на території громади, у селі Випасне, що увійшло до складу Мологівської ОТГ, тож користуються ним переважно місцеві жителі.

За матеріалами “Пульс Одещини”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *