Професію столяра відтепер можна опанувати у Саврані

У 2021-2022 навчальному році Північний центр професійної освіти запровадив нову професію столяра. З цього приводу голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький відвідав цей заклад у мальовничому селищі Саврань.

ГриневецькийДиректор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олександр Лончак зазначив, що сучасні досягнення у деревообробній галузі дають змогу виготовляти все нові і нові вироби з деревини для машинобудування, легкої промисловості, будівництва, сфери транспорту та зв’язку.

“Бо потреба у фахівцях теслярної справи на ринку праці постійна – це одна з небагатьох робітничих професій, яку постійно потребують наші підприємства. Випускники закладу можуть працювати як на великому будівництві, так і в будівельних бригадах, на меблевих фабриках та на маленьких приватних меблевих підприємствах, сімейних підприємствах тощо”, – повідомив пан Лончак.

Навчально-практичний підрозділ деревообробних технологій створений на кошти обласного бюджету та спеціального фонду закладу (понад 1 млн. грн.). Центр має сучасні кабінети професійно-теоретичної підготовки, майстерні та лабораторії, що оснащені сучасним обладнанням, комп’ютерною та мультимедійною технікою.

«Навчально-практичний центр деревообробних технологій об’єднує чотири умовних зони за кожним із напрямів підготовки. Де учні зможуть отримувати теоретичні знання, а також відпрацьовувати практичні навики за різними видами робіт у майстерні ручної обробки деревини, зможуть вивчати основи програмування на станках з числовим програмним управлінням та безпосередньо у цеху механічної обробки деревини», – розповіла директорка Північного центру професійної освіти Ярослава Жирун.

Центр об’єднує чотири умовних зони за кожним із напрямів підготовки, де учні зможуть отримувати теоретичні знання, а також відпрацьовувати практичні навики за різними видами робіт у майстерні ручної обробки деревини, зможуть вивчати основи програмування на станках з числовим програмним управлінням та безпосередньо у цеху механічної обробки деревини.

Цей навчальний заклад практичних професій є прикладом новаторських змін у системі професійно-технічної освіти. Чотири роки тому тут було здійснено об’єднання трьох закладів професійної освіти – Балтського, Савранського і Кодимського. В цьому здобувають потрібні на ринку професії майже 890 юнаків і дівчат.

Протягом трьох останніх років тут запровадили три спеціальності – громадського харчування, швейного виробництва та туристичного напряму. Відтепер функціонуватиме четверта.

СавраньСавраньвиробиЛончак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *