Підпалили дім, щоб розважитись: недитячі розваги підлітків у Куяльницькій ОТГ

Займання сталося близько шостої години вечора в оселі багатодітної родини на теритлорії Куяльницької громади Подільського району Одещини. Внаслідок події ніхто не постраждав. Поліцейські встановили, що розбили вікно зачиненого будинку і підпалили диван і фіранку 9-ти та 13-річний місцеві жителі. Малолітні зізналися, що хотіли таким чином розважитися. 

поліціяЗа версією слідства, пожежа сталася 26 вересня, близько 18 годині вечора. Вогонь помітила односельчанка, яка і викликала рятувальників. Під час займання в будинку нікого не було. Власниця нещодавно померла, її 36-річний чоловік з тримісячним сином перебували у лікарні, а старші діти – 13-річна дівчинка і троє хлопчиків віком від 2 до 8 років – були у родичів.

У поліції зазначили, що 9-ти та 13-річні хлопці зізналися у підпалі та пояснили, що в такий спосіб “хотіли розважитися”.

Відомості за ч.2 ст.194  Кримінального кодексу України внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Оскільки малолітні не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, після встановлення всіх обставин події буде вирішуватися питання про притягнення до відповідальності їхніх батьків.

У поліції просять громадян роз’яснювати дітям, що вогонь – не іграшка і пустощі з ним неприпустимі. Необережне поводження з вогнем може закінчитися не тільки знищенням майна, а й поставити під загрозу людське здоров’я чи життя. Також нагадуємо, що умисне знищення або пошкодження майна – кримінально каране діяння, за яке закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Куяльник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *