Безпека – громаді: в Лиманській ОТГ відкрили перший офіс поліцейського

28 вересня у Лиманській територіальній громаді Білгород-Дністровського району відбулось відкриття станції поліцейського офіцера громади. Свій власний полісмен працюватиме й житиме на території громади.

подякаНа урочисте відкриття завітав керівник Національної поліції в Одеській області Олександр Семенишин з заступниками та перевірили готовність приміщення та службового автомобіля до несення служби. Нову будівлю освятив настоятель місцевого храму.

Знаковим є те, що Лиманська громада перша з-поміж 91 громад Одеської області відкрила станцію за Програмою «Поліцейський офіцер громади». Її перевагою є те, що полісмен нестиме службу виключно на територіі закріпленої за ним громади: обслуговуватиме села Лиман, Трапівка, Приморське, Трихатки, Зарічне й Новоселиця, – працюватиме майже у форматі 24/7.

«Головна відмінність полягає у тому, – розповідає голова громади Василь Резніченко, – що тепер на виклик правоохоронець зможе прибути у лічені хвилини, а не як раніше ми чекали по 25-30 хвилин з Татарбунар. А також для наших жителів важливо, що поліцейський завжди поряд, відчуватимуть себе більш захищено. У цьому й полягає суть реформи децентралізаціі: наближення послуг до людей, для ефективнішої і кращої взаємодії».

Новим поліцейським офіцером Лиманської громади призначено Владислава Аросланова. Йому 28 років, він родом з міста Татарбунари, живе у селі Борисівка, має родину, де зростає двоє дітей. У коментарі СИЛІ ГРОМАД розповів, що останні 5 років і працював фактично на території громади, від села Зарічного – і до курортів Расєйка й Катранка. А тому специфіку території, де нестиме службу, добре знає:

Моє перше завдання після призначення – співпраця з громадою , її мешканцями і вивчення нової території”, – повідомив він.

Зазначимо, у проєкті «Поліцейський офіцер громади» Лиманська громада взяла участь у 2020 році, підписавши меморандум з керівництвом Нацполіції в Одеській області. Згідно нього, за кошти місцевого бюджету громада надала приміщення, провела у ньому ремонт, закупила необхідну техніку, а обласний підрозділ пообіцяв забезпечити територіальну одиницю власним поліцейським, засобами захисту, зброєю, зв’язком і щомісяця оплачувати його працю.

Крім того, Лиманська рада планує обладнати робоче місце полісмена станцією відеоспостереження. Кошти на придбання відеосистем вже закладені у бюджет 2021 року, камери планують встановити на головних магістралях та перехрестях громади.

офіс

Василь РезніченкоВасиль Резніченкогімн

 

 

 

 

 

 

 

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *