Одеситки зможуть безкоштовно перевіритись на рак молочної залози

15 жовтня – Всесвітній день боротьби з захворюванням на рак молочної залози. «Консультативно-діагностичний центр №6» спільно з Департаментом охорони здоров’я Одеської міськради з 18 жовтня по 23 жовтня включно проводить акцію зі скринінгу пацієнтів для діагностики онкопатології грудної залози, присвячену Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

Витратні матеріали для проведення обстеження закуплені Одеською міською радою.

Всю роботу з обстеження здійснюють медпрацівники центру на волонтерських засадах, безкоштовно для всіх вікових контингентів і незалежно від кількості пацієнтів з електронним направленням.

Як розповіла директорка КНП “Косультативно-діагностичного Центру №6” Одеської міськради, кандидат медичних наук Людмила АНТИПОВА, місто Одеса посідає перше місце в області та в Україні через захворюваність та смертність від раку молочної залози.

центр19 жовтня 2011 р. в Одесі при міській поліклініці №6 був створений, згідно наказу Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради, міський мамологічний кабінет, який в зв’язку зі збільшенням обсягу наданих медичних послуг через кілька років переформатувався у мамологічний Центр.

З 2017 року виникла необхідність у його значному розширенні. Тоді за рахунок коштів Одеської міської ради провели капітальний ремонт-реконструкцію приміщення колишнього рентген-відділення по вул. Зоопаркова, 8, закупили сучасне медичне обладнання. Особливо хпишаються тут двома сучасними італійськими мамографами, один з яких цифровий комп’ютерний з термографічним принтером був придбаний за рахунок коштів Громадського бюджету міста Одеси.

“До Центру звертаються не тільки жінки, а й чоловіки з дисгормональними проблемами молочної залози. На диспансерному обліку в Центрі знаходяться 934 чоловіки та понад 300 підлітків, у яких виникають гормональні порушення від неправильного харчування, а також від прийому всіляких медикаментів та фітопрепаратів”, – пояснює Людмила Антіпова.

мамологіяУ 2018 р. Міський мамологічний центр перейменували на відділення «Міський центр здоров’я сім’ї». Створили відповідний медичний штат співробітників, куди входять лікарі-мамологи, гінекологи, онкохірурги, рентгенологи-мамологи, лікарі-лаборанти та інший медперсонал.

“У 2020 р. КНП «Консультативно-діагностичний центр №6» ОМР уклав договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), згідно з яким оплачується мамографія пацієнтам після 40 років за електронним направленням. Однак НСЗУ визначило безкоштовне обстеження тільки 233 пацієнтам в місяць. А всі решта обстежень йдуть як платні послуги”, – розповіла Людмила Вікторівна.

Обстеження можна буде пройти за адресою: м. Одеса, ул.Зоопаркова, 8, відділення «Міський центр здоров’я сім’ї» з 18 по 23 жовтня 2021р., з 8.00 – 20.00 у вільний у Центрі і зручний для пацієнта час.

З метою уникнення черг прохання заздалегідь записуватися в реєстратурі за тел. 748-01-45.

Нагадаємо, головними завданнями, які стоять перед Центром, є:

– діагностика онкопатології грудної залози на ранніх стадіях розвитку;

– зниження захворюваності і смертності від раку молочної залози;

– своєчасне виявлення рецидивів і ведення пацієнток після променевого, хіміотерапевтичного та хірургічного втручання;

– диспансерне спостереження за пацієнтами на різних стадіях онкопатології;

– профілактика захворювань грудної залози;

– поліпшення якості і доступності медичної допомоги населенню м.Одеса.

І пам’ятайте: запобігти і вилікувати ракові захворювання в Одесі можливо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *