“Бойові дії”: в Саратській громаді депутат побив посадовця

Образи, лайка, вибивання дверей. Неприємно розпочався робочий день 24 вересня для працівників Саратської селищної ради. Співробітники апарату стали свідками нестримних емоцій з боку екс-мера, які призвели до тілесних ушкоджень. Обидві сторони звернулися до поліції.
Як повідомила Саратська селищна голова Вікторія Райчева, зранку в її кабінеті відбувалась нарада стосовно запланованого Дня людей похилого віку. Саме в цей час до приймальної зайшов депутат селищної ради Анатолій Негодяєв, який наполягав на негайній зустрічі з Вікторією Дмитрівною з приводу доріг. Очільниця ради пояснила неможливість негайної аудієнції та запропонувала перенести зустріч на понеділок.
У цей час, секретар ради Проданов В. П. проводив прийом громадян (у кабінетів голови та секретаря одна приймальна) і вислуховував проблему мешканки селища Сарата.
“Анатолій Леонідович вирішив втрутитись в цю розмову, але зробив це дуже гучно, що почало заважати проходженню наради з приводу Дня людей похилого віку. Саме тому Негодяєву А. Л., Проданову В. П. та громадянці, що звернулась, керівник ради запропонувала вирішити питання в іншому кабінеті і замкнула двері в приймальній, врахувавши звичку Анатолія Леонідовича вриватись до кабінетів. На це депутат зреагував не зовсім адекватно – почав кричати, використовувати агресивні, образливі, провокаційні слова та вдаватися до агресивних фізичних дій по відношенню до майна Селищної ради (вибивав двері до приймальні).
Тодоров М. І. – керуючий справами селищної ради – намагався заспокоїти Негодяєва А. Л., але агресивно налаштований Анатолій Леонідович накинувся на Михайла Івановича та вдарив головою. Зараз Тодоров М. І. знаходиться в лікарні на обстеженні”, – йдеться у повідомленні керівництва Сарати.
Тим часом, деякі одеські ЗМІ, посиаючись на слова пана Негодяєва, повідомили що фізичних ушкоджень під час сутички отримав саме він, – нібито через те, що його не пускали на засідання земельної комісії. Тим часом у Саратській раді це категорично заперечують: кажуть, фізична сила по відношенню до екс-мера не застосовувалась, а земельна комісія призначена на наступний тиждень.
Також в ОТГ зауважують, що “Негодяєв Анатолій Леонідович, неодноразово заважає праці селищної ради, вривається до кабінетів та ображає працівників усіх рівнів. Керівництво Саратської селищної ради вже приймає заходи з припинення цієї зневажливої поведінки, яка йде всупереч з усіма морально-етичними нормами”.
Від СИЛИ ГРОМАД нагадаємо, що серед законодавчо затверджених правил та норм, які визначаються положенням про депутаську етику, першим пунктом є: “Депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі; завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу” ( ст.8. Депутатська етика”).
А тому описані вище дії з боку депутата Саратської селищної ради можна розцінити не лише як порушення закону, а й як втрату елементарної культури, гідності, поваги та людського обличчя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *