Українські миротворці повернулися з Конго

З Демократичної Республіки Конго у Львів уночі 17 вересня повернулись більше 150 українських миротворців зі складу 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону. Це був другий і останній рейс із військовослужбовцями 12-ї ротації, які майже рік виконували місію з підтримання миру і безпеки у ДРК.

Напередодні відльоту командир 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону полковник Сергій Ващенко передав посаду своєму наступнику командиру 13-ї ротації полковнику Євгену Вакуленку.

У  Конго українські миротворці були залучені до щоденної евакуації  місцевих жителів та персоналу Місії ООН під час виверження вулкану в місті Гома у травні. Лише в один із днів миротворці евакуювали близько 200 людей.  Український загін тоді залишався єдиним, що виконував льотні завдання в умовах надзвичайної ситуації.

Незабаром військові мають пройти медичне обстеження на базі 12-ї бригади армійської авіації

Нагадаємо, у вересні 2020 року до Демократичної Республіки Конго вирушили 250 українських військовослужбовців у складі 18 окремого вертолітного загону місії ООН. Це уже 12 ротація наших військових до ДРК.

Раніше у Демократичній Республіці Конго понад 250 українських миротворців десятої ротації 18-го окремого гелікоптерного загону отримали медалі«За службу миру».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *