На випадок стихії: в Одесі працюють над картою підтоплень міста

У міській раді Одеси почали розробку карти підтоплень міста, яка допоможе визначити, які райони найбільше потерпають від негоди. Про таке у щотижневому відеозвіті повідомив віцемер Дмитро Жеман.

За його словами, карту підтоплень вирішили створити після літніх злив, які затопили вулиці міста та паралізували рух транспорту.

Останні зливи показали: коли за п’ять годин випадає понад дві місячні норми опадів, жодна система водовідведення не може з цим впоратися. Тому наразі ми здійснюємо розрахунки, аби зрозуміти, за якої кількості опадів підтоплює ті чи інші вулиці”, – зазначив Жеман.

Він також запевнив, що карту підтоплень Одеси створять до кінця вересня 2021-го року. Після цього в міськраді планують закупити спецтехніку для лікідації наслідків злив та снігопадів.

Ми будемо розуміти, яку ще спецтехніку нам необхідно закупити і в якій кількості, щоб оперативно відкачувати воду з затоплених ділянок. Це буде багатофункціональна техніка, машини, які можна буде використовувати як під час злив, так і для боротьби зі снігопадами”, – додав Дмитро Жеман.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, вночі 22 липня в Одесі пройшла злива, внаслідок якої затопило вулиці міста, пляжі а також підвали багатоповерхівок та приватні будинки. Вода збивала людей з ніг, а до ліквідації наслідків негоди залучали рятувальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *