Реформа медицини: Захарівську лікарню не приєднають до Розділянської

Емоційно насиченим став робочий візит директорки Департаменту охорони здоров᾿я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар’євої до Роздільнянського району Одеської області.

З цього візиту всі причетні до галузі охорони здоров’я зрозуміли, що держава не може утримувати заклади медицини у звичних обсягах.

У багатьох лікарнях Одещини утворилася заборгованість з виплат заробітних плат медичним працівникам.

Серед шляхів вирішення проблеми було запропоновано на рівні районів об’єднати лікарні вторинного рівня: створити одну опорну, а з інших зробити філії.

Саме для того, щоб визначитися з цим питання, в Роздільнянській райдержадміністрації відбулася велика нарада за участі депутата Одеської обласної ради Андрія Бабенка, начальника Департаменту охорони здоров᾿я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар’євої, керівників району Сергія Приходька і Олександра Пресмана та голів територіальних громад району.

Наталя Одарій-Захар’єва  наголосила, що врятувати лікарні від повного банкрутства і закриття можна лише об᾿єднавши їх. Це дасть змогу зекономити кошти і виплатити заборгованість медпрацівникам.

З’ясувалося, що однією з лікарень колишніх районних центрів на Одещині, у якої немає кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати є Захарівська багатопрофільна лікарня.

Це стало можливим завдяки правильно поставленій роботі та постійній підтримці і допомозі з боку Захарівської громади. Саме цей факт, а також підтримка депутата обласної ради Андрія Бабенка стали вирішальними, і в результаті Захарівську лікарню залишають в такому ж статусі, який вона має зараз.

“Ніхто не враховувує ані думку громади, ані будь-які показники по роботі самих лікарень. Так, до прикладу, в лікарні Захарівської ОТГ 11 пакетів послуг, в Роздільнянській 10, але «приєднуємо» до Роздільної… Моя особиста позиція з цього приводу наступна: не можна проводити такі об’єднання бездумно та без аналізу, втратимо маленькі міста та селища, питання часу. Потрібно зважено та з розумінням підходити до таких питань, зламати та розігнати завжди легше, а нам потрібно створювати та розбудовувати”, – повідомив депутат на своїй стоінці.

Щодо  Великомихайлівської та Роздільнянської лікарень, то пошуки варіантів їх об᾿єднання чи інших шляхів врегулювання ситуації ще тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *