Менше цукру, тіста й консерв: у мерії Одеси обіцяють змінити харчування у школах. ВІДЕО

З нового року в одеських закладах освіти зміниться меню. У дитячому раціоні стане більше м’яса й овочів та менше цукру і страв з тіста, повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

За словами Буйневич, нове меню для закладів освіти департамент розробляв протягом усього року. У травні його випробували та запровадили у міських школах. У дитячих садках за новим меню почнуть харчуватися з січня 2022 року, наразі його погоджують у Держпродспоживслужбі.

Директорка департаменту розповіла, що у новому меню буде більше телятини та менше цукру й страв з тіста.

“Принципова відмінність нового харчування – у збільшенні кількості телятини та зменшенні курятини. Також зменшиться кількість цукру й виробів з тіста, а консервовані овочі та фрукти заборонять. Замість них у школах та дитсадочках використовуватимуть заморожені фрукти”, – розповіла Олена Буйневич.

Вона також зауважила, що на прохання батьків до меню додадуть більше кисломолочних продуктів, овочів та фруктів, тому вартість харчування зросте. Проте, Олена Буйневич запевнила, що відсоток відшкодування з міського бюджету не зміниться.

Це не є обов’язком міста. Міський бюджет повинен оплачувати харчування виключно дітей пільгових категорій, проте ми продовжуємо відшкодовувати вартість харчування дітей 1-4 класів та співфінансувати харчування дітей у дитсадках”.

ВІДЕО – Одеська міська рада:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *