Невакцинованим студентам відмовляють у поселенні в одеський гуртожиток. ВІДЕО

Невакцинованих студентів Одеського екологічного університету не заселятимуть до гуртожитків. Відповідний наказ видав ректор закладу, аби уникнути масової захворюваності.

Таким рішенням очільник вишу сподівається уберегти студентів від масового захворювання на коронавірус, повідомляє канал СТБ.

“Під час поселення до гуртожитку в студента має бути довідка про те, що в нього відсутній ковід, або документ про те, що зроблена хоча б одна доза щеплення”, — зазначив ректор Сергій Степаненко.

Студенти розгублені, адже виходу немає: квартиру знімати дорого, саме тому, навіть не бажаючи щепитися, вони мають пройти вакцинацію. Батьки деяких студентів обурені.

У Львові з подібною рекомендацією міськради все одно заселяють без довідок, але наполегливо радять щепитись. В одному з університетів  відкрили пункт вакцинації.

За словами проректора Львівського національного університету ім. І. Франка Володимира Качмара, вони дозволяють заселятися всім студентам до гуртожитків, адже не мають законодавчого права на відмову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *