В Одесі після реставрації відкрили Український театр

Оновлений Одеський академічний український музично-драматичний театр імені В. Василька відкрився після реставрації 23 серпня. 

театрУрочисте відкриття відвідали керівники міста і області. Гості дивилися виставу за творами сучасного класика Марії Матіос «Серце навпіл».

В театрі встановили нові вікна, двері, а також крісла в глядацькій залі, відремонтували гримувальні кімнати, відреставрували фасад і замостили площу перед входом. Як відзначив мер Одеси Геннадій Труханов, з цією подією потрібно в першу чергу, привітати творчий колектив театру.

“Колектив театру вже багато чого бачив. Був період, коли ДСНС намагався зачинити Український теарт, бо він не відповідав протипожежним нормам. Я пригадую, як ми разом боролись, щоб цього не допустити. Сьогодні свято. Бо ж кожна вулиця, кожен квартал, кожен будинок, який ми відновлюємо і реставруємо, – це наша перемога. Але сьогодні особливий день. Адже Український театр – це частина історії нашого міста. Сьогодні ми демонструємо повагу до колективу, який працює в театрі створюючи в ньому необхідну атмосферу”, – відзначив мер Одеси.

театрРеставраційні роботи проводились в рамках програми Президента України “Велике Будівництво”. Загальна вартість реконструкції об’єкта склала 19,8 мільйонів гривень.

«Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. Василя Василька розташований у будівлі початку XX століття, яка є пам’яткою культурної спадщини України. Тому цей об’єкт культури, обрано до 30-річчя Незалежності не випадково, і дуже приємно, що ми завершили всі реставраційні роботи вчасно. Культурні об’єкти — важливий напрям програми Президента «Велике будівництво» у 2021 році». І у переддень Дня Незалежності, на День Державного Прапора, він знову відкрив свої двері і запросив глядачів на виставу», – сказав на церемонії відкриття голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Вдячність за проведений ремонт висловила директорка Українського театру Юлія Пивоварова. А голова обласної ради Григорій Діденко нагадав, що минулого року театру виповнилося 95 років, але через карантин святкування довелося відкласти. Користуючись нагодою, він виконав доручення зачитати зі сцени привітання з 95-річчям від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *