У Доброславі відкрили оригінальний фонтан-Кобзар

Селище Доброслав Одеської області не перестає дивувати все новими пам’ятками всеукраїнського значення. Днями тут відкрили пам’ятник Тризубу та фонтан-Кобзар Шевченка.

Містечко за 30 кілометрів від обласного центру справді стало візиткою Одещини.

А щоб туристи себе тут добре почували, Доброславська селищна рада вирішила реалізувати амбітний план та шукає інвестора для будівництва готельно-розважального комплексу. Інвесторам пропонують взяти в довгострокову оренду земельну ділянку біля ставка в центрі селища.

Головними перевагами для будівництва комплексу є наявність усіх комунікацій  – електромережа, газопровід, водогін, водовідведення, зручне транспортне сполучення з Одесою, поруч казкові парки і сквери.

Наступного року громадськість Доброслава відзначатиме 220-річчя свого містечка. Зазначимо, що перше поселення тут з’явилося 1802 року, коли поміщик Полтавської губернії Антон Кодінцев купив в цьому районі землю і переселив на нове місце частину своїх кріпаків. Тривалий час цей населений пункт мав назву Антоно-Кодінцево. В радянську добу він був Комінтерніським, а в 2016 році селище отримало назву Доброслав.

А в ці дні селище поринуло у світ мистецтва та готується провести 10 і 11 вересня масштабний фестиваль “Веселкове радеву”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *