Таїровська громада за півроку хоче стати кращою в області

На апаратній нараді секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов повідомив колег, що він з головою громади був у губернатора, і що Сергій Гриневецький розглядає Таїровську ОТГ разом з Авангардівською як одну з кращих в області.

«Голова Одеської ОДА хоче, щоб ми стали візитною карткою області, і на це нам дають півроку. А як ми будемо кращими, якщо погано збираємо податки? Розглянувши зміни до бюджету, потрапили на очі цікаві цифри. У нас на сьогодні 16 800 земельних ділянок, а пів року тому з них тільки 2 225 сплачували податки. На цей час податки сплачують вже 7800 мешканців. Ми зараз використовуємо ставки податків ще 2020 року, які були прийняті до нас. Навіть на фоні цього в громаді йде економічне зростання, зараз це 124%. Наразі, у рейтинг громад області з 91 ОТГ ми на 10 місці. В нас є ще незадіяні резерви, є куди зростати. Я вважаю, що за рік ми увійдемо до трійки лідерів. Зрозумійте, це колосальна щоденна праця», – зазначив посадовець.

Ще секретар селищної ради повідав на нараді такий цікавий факт: «Ми сьогодні зібралися, бо у нас за 30 років незалежності тарифи водопостачання та водовідведення залишалися ще з часів УРСР. Як працювало наше комунальне підприємство знають усі, дотації на утримання були величезними. Коли спілкуюся з жителями громади, запитаю, якими мають бути тарифи. І вони називали приблизно ті суми, які ми будемо з вами затверджувати сьогодні».

Нагадаємо, що до складу цієї громади входять селище Таїрове, села Сухий Лиман, Балка та Лиманка. Офіційна кількість населення складає 17 тисяч, проте реальне число, на думку місцевої влади, сягає 70 тисяч мешканців, – головним чином за рахунок незареєстрованих власників новобудов, що зводяться на її території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *