У селі Мирне до 215-річниці пройде Фестиваль квіткарів

Біляївський міський голова Михайло Бухтіяров разом з командою міськради взяли участь у великому прибиранні села Мирне з нагоди його 215-річчя.

В останні дні серпня велике Мирне, в якому мешкає понад 2400 осіб, запрошує всіх бажаючих долучитися до святкових заходів, зокрема, взяти участь у фестивалі квіткарів “Multi-blumenfest-Freudental”.

Активісти Біляївської громади також упорядковали старе німецьке кладовище, де поховані перші засновники села.

До свята ще проведуть цілий комплекс робіт. Велике дійсно тут пройде 27-29 серпня. Розпочнуть його ходою центральною вулицею, яка зупиниться на квітниковому ярмарку. Змістовою концертною програмою порадують аматорські колективи громади та інших населених пунктів, розгорнуть діяльність різноманітні фотозони, майстер-класи, дитяче розважальне містечко, завітає в Мирне й популярний пісенний гурт. Святковий настрій підсумують світловим шоу, салютом та дискотекою.

Зазначимо, що цей населений пункт до 1 лютого 1945 року мав назву Фрейденталь. Містечко довгий час було центром Фрейдентальської волості Одеського повіту Херсонської губернії, в ньому наприкінці 19 століття мешкало 2196 осіб, налічувалось 128 дворових господарств, тут був лютеранський молитовний будинок, школа, 4 лавки.

Серед визначних особистостей села називають постать Валентини Ліновицької – організатора кіновиробництва, заслуженого працівника культури України.

Нагадаємо, що крім с. Мирне до складу Біляївської громади також входять м. Біляївка, села Майори, Повстанське, Широка Балка, Градениці, Кагарлик, активісти яких також допомагають у проведені святкових заходів.

Мер з міським десантом вирушили на велике прибирання села Мирне з нагоди його 215-річчя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *