Команди одеських ОТГ зможуть пройти навчання в “Академії громад” – АМУ

Голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив про старт загальнонаціональної програми навчання голів територіальних громад, членів їх команд та депутатів місцевих рад «Академія Громад України», яку анонсував напередодні під час XVI Муніципального форуму в Одесі. Долучитись до навчання запрошують і голів та представників з територіальних громад Одещини.
Про це повідомляють в Одеському РВ АМУ.
16 серпня 2021 року був підписаний меморандум між Асоціацією міст України і Асоціацією інноваційної та цифрової освіти про спільну реалізацію соціально-освітнього проєкту «Академія громад України».
Академія Громад України впроваджує інноваційну модель змішаного навчання (blended learning), яка поєднує мультимедійні курси в міжнародному форматі SCORM та практичні тренінги.
«Ця масштабна програма покликана допомогти керівникам територіальних громад, працівникам органів місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад здобути нові знання та навички, необхідні для забезпечення ефективної роботи в нових умовах після реформи адміністративно-територіального устрою та децентралізації. Адже сьогодні є вкрай необхідним та актуальним саме системне навчання, яке пропонує АМУ», – повідомив голова Асоціації міст України Віталій Кличко.
Наразі, в рамках Академії Громад України стартує п’ять програм, які будуть корисні як для керівників громад та депутатів місцевих рад, так і для громадян і журналістів, які цікавляться реформою децентралізації:
Публічна – для представників медіа, лідерів громадських організацій та жителів територіальних громад;
Базова – нормативне забезпечення діяльності територіальних громад;
Особистий бренд – ораторське мистецтво та персональна ефективність (тайм-менеджмент);
Бюджетна – ефективна організація торгів у системі «Prozorro» для органів місцевого самоврядування;
Школа Проєктного Менеджера – залучення інвестицій у регіональні проєкти і стартапи та їх реалізація у територіальних громадах.
Навчання в «Академії громад України» є безкоштовним, потрібно лише пройти легку реєстрацію на інтернет-порталі.
Академія громад України розпочнеться у вересні, про що буде окремо оголошено на сайті Асоціації міст України www.auc.org.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *