Чому в Одесі хочуть перенести старт навчання на 20 вересня?

В Одеській облдержадміністрації пропонують продовжити туристичний сезон та перенести початок навчального року у школах та університетах. В такому випадку навчання розпочнеться не 1 вересня, а майже під кінець місяця.

Про це повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

Таку позицію в адміністрації пояснили “змінами кліматичних умов” та відгуками туристів, які кажуть, що в Одесі найкраще відпочивати у вересні.

За даними посадовців, продовження туристичного сезону може поповнити бюджет на майже 300 мільйонів гривень. Тож навчання пропонують розпочати не 1, а 20 вересня.

“За попередніми розрахунками Інституту проблем ринку, протягом вересня цього року приморські регіони потенційно можуть додатково отримати приблизно 600 мільйонів гривень до місцевих бюджетів, з яких 50% припадає на Одещину”, – йдеться в повідомленні.

На сайті ОДА також зазначили, що подібні ініціативи вимагають змін до закону, згідно з яким навчальний процес у школах має тривати не менш ніж 175 днів.Чи будуть через це продовжувати навчання на літо 2022 року – наразі невідомо.

Водночас ідею вже підтримали голови Одеської, Миколаївської та Херсонської ОДА.

До слова, міністр освіти Сергій Шкарлет запевняв, що школярі розпочнуть навчання в повноформатному режимі, без дистанційних уроків. Передбачається, що навіть за високого рівня захворюваності учні 1 – 4 класів та учні з ООП зможуть ходити до школи.

Також голова департаменту освіти і науки в Одесі Олена Буйневич розповіла, що школярі можуть навчатися онлайн протягом навчального року за зверненням батьків.

“Така практика залишається, оскільки є достатньо заяв батьків, які бажають продовжити навчання в онлайн-форматі. Здебільшого це діти, які за станом здоров’я ризикують найбільше в умовах пандемії”, – пояснила чиновниця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *