Громадам Одещини обіцяють щедрі премії за вакцинацію проти COVID-19

Громада, яка вакцинує найбільше мешканців, отримає 20 мільйонів гривень.

В Одеській області обіцяють щедрі нагороди за вакцинацію населення проти COVID-19. Про таку ініціативу заявила директорка департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва. 

Нагороджувати будуть територіальні громади, у яких вакцинують найбільшу кількість населення. Призових місць – три. Старт змагань уже відбувся.

Громада, яка вакцинує найбільше мешканців, отримає 20 мільйонів гривень. За друге місце – 10 мільйонів, а третє – 5. Змагання триватиме до 15 вересня.

Як повідомила депутатка Одеської облради Ірина Коваліш на своїй сторінці у Фейсбук, кошти вірогідно, виділить Кабмін окремою постановою, а громади їх зможуть отримати як субвенцію на соціально-економічний розвиток.

На сьогодні в Одеській області найбільше масових пунктів вакцинації працює в обласному центрі, у громадах та районах області щеплення вже отримали 18% населення. 10 серпня на Одекщині надійшли ще 9 тисяч доз вакцини Moderna.  Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Одеської ОДА, зараз доступні вакцини від CoronaVac та AstraZeneca. Ці щеплення можна зробити за записом, без черг у зручний час. Тим часом поставки вакцини Comirnaty наразі обмежені, тож найближчим часом ця вакцина буде доступна тільки на другі дози.

За даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведені Info Sapiens у березні 2021 – 64% українців загалом і 72% людей від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні є добровільною. МОЗ та ВООЗ рекомендують зробити щеплення проти COVID-19 для того, щоб захистити своє життя та здоров’я, а також ваших близьких, які можуть бути в групі ризику. Міністерство охорони здоров’я розглядатиме послаблення обмежень для вакцинованого населення у разі можливого спалаху COVID-19 і введення локдауну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *