Високі посадовці в Одесі порушують мовне законодавство

Останній звіт начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Олександра Буряченка перед головою Одеської ОДА Сергієм Гриневецьким перетворився на публічне зневажання та нехтування державною мовою.
Відео з виступом посадовця розміщено на каналі Одеської ОДА в Ютуб.
Олександр Буряченко розповідає голові ОДА про дефіцит пенсійного фонду іноземною мовою, порушуючи законодавство. Щоправда, треба віддати належне посадовцю: з усієї його словесної тиради все ж зринуло єдине слово українською: «колишні…».
Чому Сергій Гриневецький не виставив за двері головного пенсійного чиновника Одеської області, а повівся на це ганебне спілкування – незрозуміло. Як дивно й те, навіщо було Одеській облдержадміністрації виставляти порушення законодавства в інформаційний простір. Адже буквально напередодні зустрічі з “пенсійником” керівник області приймав візит мовного омбудсмена у тому ж кабінеті і запевнив Тараса Кременя, що захищатиме “право громадян на отримання інформації та послуг українською”. 
Сергій Гриневецький, зокрема, підтримав ініціативу мовного омбудсмена щодо необхідності призначення в ОДА профільного заступника голови, відповідального за впровадження державної мовної політики та контроль за дотриманням мовного законодавства.
«Питання функціонування української мови як державної – це один із елементів національної безпеки», –  навіть наголосив тоді очільник Одеської ОДА. Чому ж буквально за кілька тижнів після тієї зустрічі допустив порушення прав громадян отримувати важливу інформацію державною – наразі неясно.
Тож для мовного омбудсмена Тараса Кременя  в Одеській області є робота. Відповідну заяву до нього вже направлено.
ВІДЕО – ОДЕСЬКА ОДА-ІНФОРМ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *