На бессарабський курорт Расєйка приїхало утричі більше туристів. ВІДЕО

Рекреаційна зона “Расєйка” – особливе місце на туристичній мапі Одещини. Це курортне селище оживає тільки влітку, – коли на берег Чорного моря приїздять тисячі туристів. Уперше за останні десятиліття сюди прокладено дорогу, якою тепер легко дістатися від Татарбунар аж до самого центру Расєйки. Саме тому у теперішній туристичний сезон відпочити у екологічно чистому місці з’їхалося безліч туристів. За даними управління курортами Лиманської громади, до якої тепер відноситься рекреаційна зона, сезон 2021 року привабив сюди утричі більше відпочивальників, ніж торік.

РасейкаНа піщаному пересипу Чорного моря в Расєйці у вихідні – ніде яблуку впасти. М’який бесарабський клімат, білий пісок, лазурне море, солоні лимани з безліччю птахів та риби облюбували туристи з Києва, Івано-Франківщини, Рівного та інших куточків країни. Від кінця липня і аж до 25 серпня, поки українці відзначатимуть державні свята і матимуть додаткові вихідні, – усі місця в тутешніх готелях і базах відпочинку заброньовані. Відпочивальників розселяють місцеві мешканці, які тримають власні “дачі”, пристосовані під міні-готелі.

У центрі Расєйки, де розташовані продуктові лавки й кафе швидкого харчування, вишиковуються черги з туристів. Такому напливу відпочивальників дуже радіють в Лиманській територіальній громаді, до якого тепер відноситься курорт, бо сподіваються на додатковий дохід до свого бюджету, – за умови сплати подобового туристичного збору за тимчасове розміщення громадян на курорті.

Проте, місцеві урядники зізнаються: ледве встигають вивозити тонни сміття з пляжу та прилеглої до нього території. Комунальні служби докладають максимум зусиль, щоб зберегти дороги чистими, а вулиці – охайними.

Василь РезніченкоДо початку курортного сезону за кошти інвесторів Лиманській громаді вдалося збудувати пішохідну зону на колись занедбаній дамбі, – тепер нею легко можна перейти лиман Малий Сасик і дістатись до пляжу. Попередньо це місце звільнили від пристосованих до торгівлі споруд.

“Роботи з благоустрою дамби на курорті ще не завершено. Встановлення лавок, урн, ліхтарів та місць для рибалок плануємо розпочати після закінчення туристичного сезону”, –  повідомив на своїй сторінці голова Лиманської ради Василь Резніченко.

А поки розвиток Расєйки набирає обертів, підприємці й місцеві жителі висловлюють вдячність місцевій владі, яка докладає максимум уваги благоустрою курортної зони, аби створити нові робочі місця, сприятливі умови для туризму і покращення сервісу.

Як виглядає рекреаційна зона Расєйка у розпал сезону – можна дізнатись з ексклюзивного ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *