Чому Дачненська громада потопає у смітті?

Несанкціоновані звалища на території Одеської області можна зустріти практично біля кожного населеного пункту. Так, у Дачненській ОТГ мешканці повідомляють про декілька десятків подібних сміттєзвалищ. Одне з них поблизу села Єгорівка, проте місцева влада на звернення ніяк не реагує.

Зі свого боку голова ОТГ неодноразово виїжджав на ці сміттєзвалища. Казав, що будуть наводити лад, коли закінчиться весна, мовляв, дощі. Втім ні одне сміттєзвалище не зникло“, – каже Дмитро Казмірчук.

У травні на запит одного із місцевих депутатів голова Дачненської ОТГ відповів, що на ці роботи передбачено 50 тисяч гривень. Втім по телефону журналістам Odesa.LIVE повідомив – цих коштів недостатньо для вирішення проблеми.

Там не сміттєзвалища – там несанкціонований викид сміття люди здійснювали десятиліттями. Зараз ми заключимо договір з організацією, яка буде вивозити. Але на це передбачено мало коштів сільською радою. Зробимо частково у цьому році, частково в наступному“, – сказав голова Дачненської ОТГ Руслан Сич.

Втім місцеві жителі не погоджуються з тарифами на вивіз сміття. За словами представників громади, необхідно передбачити нові території для санкціонованого сміттєзвалища.

Є фірма, яка вивозить – Екоград. Наші жителі не згодні з тими тарифами, які вони встановили – 356 гривень з контейнера, вивіз двічі на місяць. Біля свого будинку цих контейнерів ніхто не хоче“, – каже Дмитро Казмірчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *