З 12 років: на Одещині розпочали щеплення від COVID для дітей та підлітків

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня втім вакцинують насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

Про це повідомила під час брифінгу очільник Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної адміністрації Наталя Одарій-Захар’єва.

За її словами, МОЗ дозволяє робити щеплення вакциною Moderna з 12 років, а Pfizer – з 16 років. Дітей, як і дорослих, прищеплюють в пунктах вакцинації.

«Зараз вакцинуються більшою мірою ті, хто залишає країну для навчання за кордоном. Але значна кількість дітей, які навчаються в медичних коледжах. Наприклад, моя дочка вакцинувати Pfizer», – поділилася обдарувала-Захарьева.

вакцинаціяРівень вакцинації вчителів одеських шкіл бажає кращого – проти COVID-19 щеплено всього лише 35%. У облздраві стурбовані такими показниками і просять співробітників освітньої сфери не зволікати.

В Одесі також спостерігаються проблеми із вакцинацією посадовців. Як зазначила під час апаратної наради в Одеській мерії повідомила заступниця міського голови Світлана Бедрега, щепилися лише 18% працівників муніципалітету, та є підрозділи, де досі не провакцинований жоден працівник. Тобто станом на п’ятницю 6 серпня не щепилися працівники:

  • Служби у справах дітей;
  • Управління фізичної культури;
  • Управління з питань взаємодії з органами самоорганізації населення;
  • Управління реклами.

А тим часом, в самій Одесі за вихідні, прогтягом 7-8 серпня, провакциновано  рекордну кількість мешканців міста – 9161 осіб. Про це повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Левон Нікогосян.

“Більше прививок за вихідні ми не робили ніколи. Так, було важко, але ці два дні ми провели ударно. Працювали 9 центрів, а в них  – 350 одеських медпрацівників і 70 волонтерів“, – повідомив він на своїй сторінці. І запевнив, що друга доза вакцин з’явиться в Одесі досить швидко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *