Щоб стекла вода: внаслідок негоди на Одещині перерили трасу Фараонівка-Дивізія

Увага, об’їзд! Негода, яка вирувала 6 серпня на території Білгород-Дністровського району, натворила чимало лиха. Так, у більшій частині колишнього Саратського району ще досі боряться з наслідками стихійнолого лиха. У селі Благодатне Плахтіївської громади люди вимагають Про це повідомляє прес-служба Білгород-Дністровської районної ради в Одеській області.
Потужна злива, що охопила Одещину наприкінці минулого тижня, затопила частину сіл Фараонівка та Пшеничне Петропавлівської громади. Найбільше постраждали мешканці села Благодатне Плахтіївської громади. Від великої води у селян загинула домашня птиця та худоба, вода затопила городи, підвали та оселі місцевих жителів.
дорогаЯк виявилось, штучною перешкодою для відтоку води став бруствер автодороги Т-16-43 сполученням Фараонівка-Дивізія. Дорога облаштована інженерно-технічними спорудами для відводу дощової води, але їх виявилося вкрай недостатньо для своєчасного відводу паводку, що призвело до затоплення будинків.
Як пояснюють у райраді, ще на початку стихії стало зрозуміло, що з такою кількістю води не впоратися, тож вирішили перерити полотно шляху та прискорити стік води з затопленої частини села.
Тож до цього часу дорога Т-16-43 залишається непроїздною, а тим часом місцеві мешканці вимагають додатково встановити залізобетонні конструкції для своєчасного відтоку паводкових вод та навіть перешкоджають ремонтним роботам.
дорога10 серпня, головним спеціалістом зі звернення громадян Олександр Небога за дорученням голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка виїхали до села Благодатне, де зустрілися з місцевими мешканцями.
Зустріч відбулася за участі працівників Служби автомобільних доріг та філії Саратського ДЕД ДП “Одеський облавтодор”, в результаті домовилися, що протягом 45 діб  Служба автодоріг (дорога перебуває на її балансі) додатково збудують інженерно-технічні споруди для проїзду через рів.
Загалом повний проїзд цим шляхом обіцяють відновити після письмового підтвердження керівництвом САД будівництва водовідвідних споруд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *